După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea...
Carnea am fiert-o în oala sub presiune, iar legumele le-am tocat-tăiat-ras :)).Când carnea a fiert, am călit în 2 linguri de ulei legumele şi am stins cu zeamă de carne şi apa (zeama a ieşit un pic prea concentrată).
După ce au fiert legumele, am adăugat cărniţa...
Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.
Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care...
Pe lângă zeama de carne rezultată (am strecurat-o înainte de a o muta în oala obișnuită de supă) și morcovii fierți pe care i-am împărțit între supă și rasol, am pus frunze de pătrunjel și leuștean verzi, sare și piper proaspăt măcinat, tăieței...
Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde.
Carnea tocată am amestecat-o cu...
Morcovii şi albitura se curăţă şi se rad pe răzătoarea mare. Carnea de pui se pune la fiert în apă rece şi când e gata se strecoară zeama, iar carnea se desprinde de pe oase şi se mărunţeşte.
Zarzavaturile rase se călesc într-o lingură de ulei 2-3 minute,...
Începem prin a pune la copt usturoiul necurăţat într-o tavă, pentru 10 minute. Între timp am curăţat păstârnacul şi l-am tăiat bucăţi. După cele 10 minute se adaugă în tavă şi păstârnacul stropit cu un pic de ulei. Se mai lasă la cuptor cam 30...
Supă de fasole verde cu cârnați afumați
După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea...
Ciorbă de legume cu cărniţă afumată
Carnea am fiert-o în oala sub presiune, iar legumele le-am tocat-tăiat-ras :)).Când carnea a fiert, am călit în 2 linguri de ulei legumele şi am stins cu zeamă de carne şi apa (zeama a ieşit un pic prea concentrată). După ce au fiert legumele, am adăugat cărniţa...
Supă cremă de broccoli
Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele. Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care...
Supă de văcuță cu tăieței
Pe lângă zeama de carne rezultată (am strecurat-o înainte de a o muta în oala obișnuită de supă) și morcovii fierți pe care i-am împărțit între supă și rasol, am pus frunze de pătrunjel și leuștean verzi, sare și piper proaspăt măcinat, tăieței...
Ciorbă cu perişoare din peşte
Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde. Carnea tocată am amestecat-o cu...
Supă de pui cu cuş-cuş
Morcovii şi albitura se curăţă şi se rad pe răzătoarea mare. Carnea de pui se pune la fiert în apă rece şi când e gata se strecoară zeama, iar carnea se desprinde de pe oase şi se mărunţeşte. Zarzavaturile rase se călesc într-o lingură de ulei 2-3 minute,...
Supa crema de pastarnac copt
Începem prin a pune la copt usturoiul necurăţat într-o tavă, pentru 10 minute. Între timp am curăţat păstârnacul şi l-am tăiat bucăţi. După cele 10 minute se adaugă în tavă şi păstârnacul stropit cu un pic de ulei. Se mai lasă la cuptor cam 30...