publicat la 13.02.2012
publicat la 13.02.2012
publicat la 02.02.2012
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Muffins cu ciocolata si afine
Punem intr-un mixer ouale,zaharul si mirodeniile.Mixam pana ce devine o crema spumoasa.Apoi adaugam uleiul treptat,continuand sa mixam compozitia.Dupa aceea adaugam faina si praful de copt,amestecand foarte bine.Formele de muffins se ung cu unt(au am forme din silicon).Daca aveti forme de unica...
Biscuiti Inimioare
Frecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va avea o consistenta destul de moale).Puneti si colorantul rosu si framantati pana ce devine...
Bezele
Albusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat zaharul si o lingura zeama de lamaie.Continuam sa batem cu telul sau mixerul pana ce albusul "ramane" pe tel. Punem hartie pergament intr-o tava si dam forma bezelelor.Punem bombonele decorative(optional). Se coc timp de 60 de...
Negresa cu bors
Se amesteca foarte bine toate ingredientele(de preferat cu un mixer,ca sa fie omogen),se tapeteaza tava cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor la 180 grade,aproximativ 40 minute sau mai mult(testati cu o scobitoare).Puteti pune alune sau nuci in compozitie. Glazura:frecam spuma...
Mere la cuptor
Taiem merele in doua,le ungem cu miere si infingem cuisoare.Presaram si scortisoara(daca va place).Dam la cuptor pentru 10-15 minute(180 grade). Mie imi plac la nebunie!Sunt moi,cu aroma de cuisoare si un gust dulce!
Pizza
Facem un aluat potrivit si nelipicios din faina,apa/lapte,drojdie si sare.In timp ce framantam punem si uleiul de masline si oregano,pana ce se incorporeaza in aluat. Se poate lasa la crescut 30-40 minute,insa se poate face direct foaia pentru pizza,ce forma doriti.Eu o fac mereu patrata...
Spaghetti cu fructe de mare
Taiem marunt cateii de usturoi si ii calim in ulei de masline.Cand sunt moi,adaugam fructele de mare si paharul cu vin.Lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.Cand s-a evaporat,punem sucul de rosii,sare si piper dupa gust si mai prajim putin(5-10 minute).Daca aveti printre fructele de mare si...
Shaorma
Facem aluatul pentru lipii astfel:amestecam faina cu drojdia si sarea.Punem apoi apa calduta,pana ce aluatul devine usor de modelat(mai punem faina ca sa nu se lipeasca).Punem si untura sau untul si framantam bine.Nu este neaparata nevoie sa il lasati la crescut,pentru ca lipiile ies oricum...
Spaghete cu creveti
Puneti la fiert apa cu putina sare pentru spaghete/paste. Intre timp, taiati marunt jumatatea de ceapa si caliti-o in ulei de masline. Adaugati si cateii de usturoi taiati feliute sau pisati. Apoi puneti crevetii cu tot cu suc in tigaie, peste ceapa si adaugati si vinul. Lasati la foc mediu,...
Scoici la cuptor
Modul meu de a prepara scoicile este urmatorul:intr-o tigaie pun 2-3 linguri ulei de masline,scoicile congelate sau dezghetate,sare,piper si un pahar de vin alb.Las totul la foc mic,pana ce se evapora vinul si mai prajesc scoicile aproximativ 10 minute. Iau de pe foc,le pun intr-o cochilie de...
Bruschetti cu mirodenii
Puneti untul,uleiul si mirodeniile intr-un mixer si faceti o crema.Apoi ungeti feliile cu aceasta crema si dati la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade(sa fie deja incins cuptorul). Sunt foarte crocante si merg de minune alaturi de o bere!
Biscuiti(cu nutella si nuci)
Frecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va avea o consistenta destul de moale). Incalziti cuptorul la 180 grade. Presarati suprafata de lucru...
Bomboane Rafaello
Se freaca spuma untul cu zaharul.Apoi se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.Se amesteca foarte bine si apoi se fac bilute(ce dimensiune doriti).Se dau prin nuca de cocos. Puteti pune in mijlocul bilutelor stafide sau alune. Sunt delicioase!