Calim in 1-2 linguri de ulei o ceapa si 2 morcovi.
Asezam deasupra pulpele curate , uscate , frecate bine cu sare si piper. Acoperim partial cu un capac si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti, dupa care turnam un pahar de vin alb sec si cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama...
Alegem intai o bucata de1 kg de spata de porc.E important sa cumparam mereu carne de calitate.Animalele crescute in timp scurt in scopul de a da multa carne au un gust insipid,si o textura atoasa.Cu cat mai natural cu atat mai bine.Vom desface bucata de carne intr-o felie unica.Cautand un...
In carnea tocata fin punem ceapa data prin razatoare sau tocata si ea la fel de fin,sarea,piperul,putin oregano si pesmetul.
Framantam bine apoi luam bilute cam de marimea unei nuci mai mari,le facem intai rotunde,apoi le rotim intre palme pentru a le alungi.Cum in partea de sus va iesi...
Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de umar de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit.Pe...
Cu cateva ore inaintea prepararii animalutului il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam bine cu toate mirodeniile de mai sus,inclusiv sarea,exclusiv mustarul.Multi o pun la sfarsit,insa eu nu reusesc sa inghit mancarea nesarata. Frecand bucata de carne cruda bine bine cu...
Calim ceapa taiata fin in cele 4 linguri de unt pana devine aurie.Acum turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.Adaugam supa de legume si 3-4 frunze de salvie.Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba 5 minute.
Taiem piepturile de pui in 2,iar...
Tocam carnea la robot sau o cumparam direct tocata.Adaugam ingredientele pentru chiftele de mai sus,si amestecam foarte bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Formam chiftelele, nu prea groase, fiindca riscam sa nu se patrunda bine in mijloc si le dam la frigider pentu...
Pulpe de pui cu ciuperci si morcovi
Calim in 1-2 linguri de ulei o ceapa si 2 morcovi. Asezam deasupra pulpele curate , uscate , frecate bine cu sare si piper. Acoperim partial cu un capac si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti, dupa care turnam un pahar de vin alb sec si cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama...
Spata de porc umpluta cu ceapa verde caramelizata
Alegem intai o bucata de1 kg de spata de porc.E important sa cumparam mereu carne de calitate.Animalele crescute in timp scurt in scopul de a da multa carne au un gust insipid,si o textura atoasa.Cu cat mai natural cu atat mai bine.Vom desface bucata de carne intr-o felie unica.Cautand un...
İzmir köftesi
In carnea tocata fin punem ceapa data prin razatoare sau tocata si ea la fel de fin,sarea,piperul,putin oregano si pesmetul. Framantam bine apoi luam bilute cam de marimea unei nuci mai mari,le facem intai rotunde,apoi le rotim intre palme pentru a le alungi.Cum in partea de sus va iesi...
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork
Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de umar de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit.Pe...
Filet de porc à la Wellington
Cu cateva ore inaintea prepararii animalutului il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam bine cu toate mirodeniile de mai sus,inclusiv sarea,exclusiv mustarul.Multi o pun la sfarsit,insa eu nu reusesc sa inghit mancarea nesarata. Frecand bucata de carne cruda bine bine cu...
Involtini de pui cu salvie
Calim ceapa taiata fin in cele 4 linguri de unt pana devine aurie.Acum turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.Adaugam supa de legume si 3-4 frunze de salvie.Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba 5 minute. Taiem piepturile de pui in 2,iar...
Hamburgers
Tocam carnea la robot sau o cumparam direct tocata.Adaugam ingredientele pentru chiftele de mai sus,si amestecam foarte bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Formam chiftelele, nu prea groase, fiindca riscam sa nu se patrunda bine in mijloc si le dam la frigider pentu...