Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Merele se...
CREMA
Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc.
Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in...
BLAT
Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina.
Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de...
Placinta cu mere
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele se...
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie
CREMA Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc. Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in...
Tarta cu branza dulce si felii de pere
BLAT Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina. Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de...