Mixam bine zaharul pudra cu galbenusurile pana ce se formeaza un fel de crema. Peste acest amesteca adaugam untul si apoi faina si continuati sa mixati la viteza mica. Subtiati compozitia cu laptele, adaugandu-l putin cate putin. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si sarea. Separat batem bine...
In primul rand vom cali ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim foarte bine spanacul pentru a extrage cat mai multa apa din el si pentru a obtine o umplutura cand mai...
Intr-o cratita puneti untul la topit. Peste el adaugati laptele condensat si lasati-l sa se incalzeasca. Cand laptele condensat s-a incalzit adaugati cacaoa si amestecati bine cu un tel pana omogenizati totul. Continuati sa fierbeti amestecul pentru 20 de minute amestecand continuu pana cand se...
Intr-un bol incapator puneti untul moale si zaharul si mixati bine pana ce ingredientele se incorporeaza. Adaugati si ouale si mixati-le si pe ele pana obtineti o compozitite omogena. Adaugati apoi sarea si esenta de vanilie si mixati putin. Amestecati apoi faina cu praful de copt si puneti...
Intr-un tajine marocan sau intr-un vas de lut sau de ceramica puneti uleiul si untul si lasati-le sa se incalzeasca. Adaugati apoi ceapa tocata si usturoiul zdrobit si lasati totul la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Peste ceapa puneti bucatile de carne de berbec/miel/oaie,...
Intr-o cratita punem apa rece, adaugam pieptul de pui, cateva boabe de piper, sare si doua frunze de dafin. Lasam apoi pieptul sa fiarba pentru 20-25 de minute sau pana ce e bine fiert. Il scoatem apoi din apa si-l lasam sa se raceasca, dar nu de tot ci cat sa ramana usor caldut pentru a putea...
Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul, prima data cel de masline, putin cate putin si mixam in continuare pentru a forma o pasta groasa. Cand...
Taiati cartofii curatati de coaja in jumatati apoi fiecare jumatate taiati-o in sferturi pe lungimea cartofului astfel incat sa obtineti 8 felii din fiecare cartof. Puneti feliile de cartofi intr-un bol incapator sau in tava pentru cuptor, peste ei puneti ulei de masline, condimente pentru...
Intr-un vas incapator punem faina. Separat dizolvam grojdia uscata in 250 de ml de apa (din totalul de 500 ml) si turnam lichidul peste faina. Incepem sa amestem bine si turnam si restul de 250 ml de apa calduta amestecand continuu pentru a forma un aluat moale si lipicios. Adaugam sarea si...
Intr-o cratita puneti laptele la fiert. Cu un cutit ascutit taiati pastaia de vanilie pe lungime si tot cu ajutorul cutitului indepartati semintele din interiorul pastaii. Puneti semintele in lapte, adaugati si pastaia si lasati laptele sa ajunga la punctul fierbere. Adaugati apoi orezul si...
Intr-un bol incapator punem carnea tocata de vita, adaugam ceapa tocata marunt, uleiul de masline, patrunjelul tocat si condimentele (mix de condimente pentru vita, condimente berbere, curcuma si sare) si amestecam totul foarte bine pentru obtine o pasta omogena. Lasam apoi carnea in frigider...
In primul rand pregatim marinata. Intr-un robot de bucatarie sau un blender punem iaurtul, patrunjelul, 2-3 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie, cateii de usturoi, ierburi de Provence, un mix de condimente pentru carne de pui si un mix Harrisa. Mixam totul pana obtinem o pasta omogena...
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate aromele in ulei. Adaugam apoi crevetii si amestecam bine pentru a distribui toate aromele peste creveti....
Intr-un bol incapator puneti morcovii rasi sau maruntiti in robotul de bucatarie, adaugati faina, zaharul alb tos, zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si un praf de sare. Amestecati bine toate ingredientele si apoi adaugati cele 4 oua, uleiul, ananasul maruntit si...
Spalam bine lamaile si le taiem in sferturi pe lungime fara a taia cu totul lamaia, ci bucatile sa ramana atasate. Punem in fiecare lamaie o lingurita cu varf de sare si strangem lamaia pentru ca sarea sa ramana inauntru. Intr-un borcan curat si sterilizat punem boabe de coriandru, apoi asezam...
In primul rand ne ocupam de saramura. Intr-o cratita incapatoare punem apa, sarea si zaharul. Pentru fiecare litru de apa avem nevoie de o lingura de sare si de o lingurita de zahar. Fierbem saramura pana ajunge la punctul de fierbere apoi o lasam sa se racoreaca pentru 10-15 minute. Cat timp se...
Pentru gogosarii in otet pregatim in primul rand saramura. Pentru fiecare litru de otet punem 2 litri de apa. Aceasta saramura ajunge pentru 3-4 kg de gogosari. Mai avem nevoie de o lingura de sare mare neiodata si de o lingurita de zahar pentru fiecare litru de lichid, adica de 3 linguri de sare...
In primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf de sare. Lasati saramura sa fiarba pana da in clocot, apoi sa se racoreasca pentru 10-15 minute si...
Portionam pipetul de pui in fileuri si apoi pe batem cu ciocanul pentru snitele pentru a le subtia bine. Luam un file de pui si in mijlocul lui punem o felie de cascaval si o felie de prosciutto. Rulam strans ruloul pentru a sigila bine umplutura inauntru. Daca fileul este suficient de subtire,...
Punem faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat drojdia uscata si oul incepem sa amestecam bine pentru a incorpora laptele in faina si pentru a osrma un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format adaugam uleiul si...
Puneti untul moale intr-un bol, adaugati cele doua feluri de zahar, esenta de vanilie si mixati pana ce compozitita are textura unei creme. Adaugati apoi cele doua oua si mixati pana ce se incorporeaza bine. Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si adaugati-o putin cate putin pana ce se...
Tiramisu reţetă originală
In primul rand vom pregati crema de mascarpone. Batem albusurile spuma, iar cand s-au intarit adaugam jumatate din cantitatea de zahar (4linguri) si continuam sa mixam pana ce albusurile sunt tari si lucioase. Amestecam galbenusurile cu restul de zahar, adaugam...
Pentru zacusca vom coace in primul rand vinetele si ardei. Decojim legumele, le lasa sa se raceasca si sa se scurga si le taiem in cubulete mici. Dupa preferinta se pot si da prin masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare incalzim uleiul si in el punem ceapa taiata solzisori, adaugam sare si...
Pentru somonul la cuptor pregatim in primul rand toppingul aromat care va fi pus peste peste si bagat in cuptor. Pentru asta punem intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender ambele tipuri de mustar, rozmarinul, cimbrul, coaja si jeama de lamaie si putin ulei de masline. Condimentati cu sare...
In primul rand vom fierbe orezul, in apa fierbinte si usor sarata pentru 10-15 minute. Orezul trebuie sa ramana al dente. Vom fierbe si mazarea tot in apa fiebinte si usor sarate pentru 3-4 minute. Vom scurge apoi apa de la fiecare in parte si vom lasa orezul si mazarea sa se raceasca. Vom cali...
In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Veti obtine un aluat catifelat, si care va cadea...
Taiati bagheta in felii potrivite, ungeti-le cu putin ulei de masline pe ambele parti si bagati-le la cuptor pentru a se praji, intorcandu-le pe ambele parti. Scoateti feliile de bagheta din cuptor si frecati-le cu jumatati de usturoi pe toata suprafata. Taiati rosiile in bucati mici, tocati...
Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie, adaugati apoi carnea de pui taiata cubulete mici si lasati-o pana se albeste. Puneti apoi coditele...
Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de lămâie si pastaia de vanilie si lasam gemul sa fiarba. Când începe sa se adune...
In primul rand fierbem cartofii in apa fierbinte si putin sarata. Adaugam si betele de scortisoara si lasam cartofii sa fiarba bine. Ii scurgem apoi de apa si-i lasam sa se raceasca.
Amestecam prunele cu cele 4 linguri de zahar si le lasam de-o parte.
Intr-o tigaie punem untul apoi...
Prajitura desteapta (reteta video)
Mixam bine zaharul pudra cu galbenusurile pana ce se formeaza un fel de crema. Peste acest amesteca adaugam untul si apoi faina si continuati sa mixati la viteza mica. Subtiati compozitia cu laptele, adaugandu-l putin cate putin. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si sarea. Separat batem bine...
Placinta cu spanac si branza (reteta video)
In primul rand vom cali ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim foarte bine spanacul pentru a extrage cat mai multa apa din el si pentru a obtine o umplutura cand mai...
Bomboane brigadeiro (reteta video)
Intr-o cratita puneti untul la topit. Peste el adaugati laptele condensat si lasati-l sa se incalzeasca. Cand laptele condensat s-a incalzit adaugati cacaoa si amestecati bine cu un tel pana omogenizati totul. Continuati sa fierbeti amestecul pentru 20 de minute amestecand continuu pana cand se...
Prajitura tres leches (reteta video)
Intr-un bol incapator puneti untul moale si zaharul si mixati bine pana ce ingredientele se incorporeaza. Adaugati si ouale si mixati-le si pe ele pana obtineti o compozitite omogena. Adaugati apoi sarea si esenta de vanilie si mixati putin. Amestecati apoi faina cu praful de copt si puneti...
Tajine de miel cu prune uscate (reteta video)
Intr-un tajine marocan sau intr-un vas de lut sau de ceramica puneti uleiul si untul si lasati-le sa se incalzeasca. Adaugati apoi ceapa tocata si usturoiul zdrobit si lasati totul la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Peste ceapa puneti bucatile de carne de berbec/miel/oaie,...
Salata de pui cu ananas (reteta video)
Intr-o cratita punem apa rece, adaugam pieptul de pui, cateva boabe de piper, sare si doua frunze de dafin. Lasam apoi pieptul sa fiarba pentru 20-25 de minute sau pana ce e bine fiert. Il scoatem apoi din apa si-l lasam sa se raceasca, dar nu de tot ci cat sa ramana usor caldut pentru a putea...
Sos aioli (reteta video)
Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul, prima data cel de masline, putin cate putin si mixam in continuare pentru a forma o pasta groasa. Cand...
Cartofi la cuptor (reteta video)
Taiati cartofii curatati de coaja in jumatati apoi fiecare jumatate taiati-o in sferturi pe lungimea cartofului astfel incat sa obtineti 8 felii din fiecare cartof. Puneti feliile de cartofi intr-un bol incapator sau in tava pentru cuptor, peste ei puneti ulei de masline, condimente pentru...
Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)
Intr-un vas incapator punem faina. Separat dizolvam grojdia uscata in 250 de ml de apa (din totalul de 500 ml) si turnam lichidul peste faina. Incepem sa amestem bine si turnam si restul de 250 ml de apa calduta amestecand continuu pentru a forma un aluat moale si lipicios. Adaugam sarea si...
Orez cu lapte (reteta video)
Intr-o cratita puneti laptele la fiert. Cu un cutit ascutit taiati pastaia de vanilie pe lungime si tot cu ajutorul cutitului indepartati semintele din interiorul pastaii. Puneti semintele in lapte, adaugati si pastaia si lasati laptele sa ajunga la punctul fierbere. Adaugati apoi orezul si...
Kefta – chiftele marocane (reteta video)
Intr-un bol incapator punem carnea tocata de vita, adaugam ceapa tocata marunt, uleiul de masline, patrunjelul tocat si condimentele (mix de condimente pentru vita, condimente berbere, curcuma si sare) si amestecam totul foarte bine pentru obtine o pasta omogena. Lasam apoi carnea in frigider...
Pulpe de pui la cuptor cu iaurt (reteta video)
In primul rand pregatim marinata. Intr-un robot de bucatarie sau un blender punem iaurtul, patrunjelul, 2-3 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie, cateii de usturoi, ierburi de Provence, un mix de condimente pentru carne de pui si un mix Harrisa. Mixam totul pana obtinem o pasta omogena...
Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)
Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate aromele in ulei. Adaugam apoi crevetii si amestecam bine pentru a distribui toate aromele peste creveti....
Prajitura cu morcovi (reteta video)
Intr-un bol incapator puneti morcovii rasi sau maruntiti in robotul de bucatarie, adaugati faina, zaharul alb tos, zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si un praf de sare. Amestecati bine toate ingredientele si apoi adaugati cele 4 oua, uleiul, ananasul maruntit si...
Lamai murate (reteta video)
Spalam bine lamaile si le taiem in sferturi pe lungime fara a taia cu totul lamaia, ci bucatile sa ramana atasate. Punem in fiecare lamaie o lingurita cu varf de sare si strangem lamaia pentru ca sarea sa ramana inauntru. Intr-un borcan curat si sterilizat punem boabe de coriandru, apoi asezam...
Muraturi asortate (reteta video)
In primul rand ne ocupam de saramura. Intr-o cratita incapatoare punem apa, sarea si zaharul. Pentru fiecare litru de apa avem nevoie de o lingura de sare si de o lingurita de zahar. Fierbem saramura pana ajunge la punctul de fierbere apoi o lasam sa se racoreaca pentru 10-15 minute. Cat timp se...
Gogosari in otet (reteta video)
Pentru gogosarii in otet pregatim in primul rand saramura. Pentru fiecare litru de otet punem 2 litri de apa. Aceasta saramura ajunge pentru 3-4 kg de gogosari. Mai avem nevoie de o lingura de sare mare neiodata si de o lingurita de zahar pentru fiecare litru de lichid, adica de 3 linguri de sare...
Castraveti murati in saramura (reteta video)
In primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf de sare. Lasati saramura sa fiarba pana da in clocot, apoi sa se racoreasca pentru 10-15 minute si...
Cordon bleu (reteta video)
Portionam pipetul de pui in fileuri si apoi pe batem cu ciocanul pentru snitele pentru a le subtia bine. Luam un file de pui si in mijlocul lui punem o felie de cascaval si o felie de prosciutto. Rulam strans ruloul pentru a sigila bine umplutura inauntru. Daca fileul este suficient de subtire,...
Placinte cu branza in tigaie (reteta video)
Punem faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat drojdia uscata si oul incepem sa amestecam bine pentru a incorpora laptele in faina si pentru a osrma un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format adaugam uleiul si...
Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)
Puneti untul moale intr-un bol, adaugati cele doua feluri de zahar, esenta de vanilie si mixati pana ce compozitita are textura unei creme. Adaugati apoi cele doua oua si mixati pana ce se incorporeaza bine. Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si adaugati-o putin cate putin pana ce se...
Tiramisu reţetă originală (reteta video)
Tiramisu reţetă originală In primul rand vom pregati crema de mascarpone. Batem albusurile spuma, iar cand s-au intarit adaugam jumatate din cantitatea de zahar (4linguri) si continuam sa mixam pana ce albusurile sunt tari si lucioase. Amestecam galbenusurile cu restul de zahar, adaugam...
Reteta video: Zacusca de vinete
Pentru zacusca vom coace in primul rand vinetele si ardei. Decojim legumele, le lasa sa se raceasca si sa se scurga si le taiem in cubulete mici. Dupa preferinta se pot si da prin masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare incalzim uleiul si in el punem ceapa taiata solzisori, adaugam sare si...
Somon la cuptor (reteta video)
Pentru somonul la cuptor pregatim in primul rand toppingul aromat care va fi pus peste peste si bagat in cuptor. Pentru asta punem intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender ambele tipuri de mustar, rozmarinul, cimbrul, coaja si jeama de lamaie si putin ulei de masline. Condimentati cu sare...
Salata marocana cu orez si calamar (reteta video)
In primul rand vom fierbe orezul, in apa fierbinte si usor sarata pentru 10-15 minute. Orezul trebuie sa ramana al dente. Vom fierbe si mazarea tot in apa fiebinte si usor sarate pentru 3-4 minute. Vom scurge apoi apa de la fiecare in parte si vom lasa orezul si mazarea sa se raceasca. Vom cali...
Prajitura cu nectarine (reteta video)
In primul rand punem untul si zaharul intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam bine pana obtinem un fel de crema. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, smantana si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Veti obtine un aluat catifelat, si care va cadea...
Bruschette cu rosii (reteta video)
Taiati bagheta in felii potrivite, ungeti-le cu putin ulei de masline pe ambele parti si bagati-le la cuptor pentru a se praji, intorcandu-le pe ambele parti. Scoateti feliile de bagheta din cuptor si frecati-le cu jumatati de usturoi pe toata suprafata. Taiati rosiile in bucati mici, tocati...
Ciuperci umplute (reteta video)
Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie, adaugati apoi carnea de pui taiata cubulete mici si lasati-o pana se albeste. Puneti apoi coditele...
Gem de prune (reteta video)
Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de lămâie si pastaia de vanilie si lasam gemul sa fiarba. Când începe sa se adune...
Galuste cu prune (reteta video)
In primul rand fierbem cartofii in apa fierbinte si putin sarata. Adaugam si betele de scortisoara si lasam cartofii sa fiarba bine. Ii scurgem apoi de apa si-i lasam sa se raceasca. Amestecam prunele cu cele 4 linguri de zahar si le lasam de-o parte. Intr-o tigaie punem untul apoi...