In schimbul nostru de experienta culinara, avem nevoie de un limbaj comun. Cred ca va fi util pentru multa lume sa reamintim cateva “notiuni de baza”.
Aspic: supa foarte concentrata, care racita devine o gelatina.
Aperitive: preparate care se servesc la inceputul meselor...
Daca nu poti avea o camara, poti pune resturile sau alimentele pe care vrei sa l conservi intr-o camera neincalzita iarna sau dispusa pe Nord. Ca regula generala trebuie stiut : zeama de carne se pastreaza mai mult timp daca o fierbi fara sare si, daca se poate, zilnic sa se dea intr-un...
Daca spuma face prea multa spuma - adauga un albus de ou nebatut, acesta va coagula resturile de spuma si o va limpezi.
Daca scade supa in timp ce fierbe, nu adauga apa rece ci apa calda ,astfel supa nu se va tulbura.
Supa colorata - daca vrei ca supa sa fie frumos colorata, adauga 5-6 coji...
Uneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe îndeajuns. Nu e chiar aşa, iată câteva mituri culinare şi adevăruri despre ceea...
- Carnea de pasare, de exemplu, se combina foarte bine cu marar, ghimbir, patrunjel, citrice, coacaze, seminte de susan si amestecuri gata preparate de condimente din comert;
- Carnea de vita insa permite relativ putine condimente la asezonarea ei, dintre acestea putand sa apelam mai des la...
Termeni culinari
In schimbul nostru de experienta culinara, avem nevoie de un limbaj comun. Cred ca va fi util pentru multa lume sa reamintim cateva “notiuni de baza”. Aspic: supa foarte concentrata, care racita devine o gelatina. Aperitive: preparate care se servesc la inceputul meselor...
Pastrarea alimentelor
Daca nu poti avea o camara, poti pune resturile sau alimentele pe care vrei sa l conservi intr-o camera neincalzita iarna sau dispusa pe Nord. Ca regula generala trebuie stiut : zeama de carne se pastreaza mai mult timp daca o fierbi fara sare si, daca se poate, zilnic sa se dea intr-un...
Sfaturi practice pt pregatirea supei
Daca spuma face prea multa spuma - adauga un albus de ou nebatut, acesta va coagula resturile de spuma si o va limpezi. Daca scade supa in timp ce fierbe, nu adauga apa rece ci apa calda ,astfel supa nu se va tulbura. Supa colorata - daca vrei ca supa sa fie frumos colorata, adauga 5-6 coji...
Mituri culinare folositoare
Uneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe îndeajuns. Nu e chiar aşa, iată câteva mituri culinare şi adevăruri despre ceea...
Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.
- Carnea de pasare, de exemplu, se combina foarte bine cu marar, ghimbir, patrunjel, citrice, coacaze, seminte de susan si amestecuri gata preparate de condimente din comert; - Carnea de vita insa permite relativ putine condimente la asezonarea ei, dintre acestea putand sa apelam mai des la...