publicat la 06.03.2014
publicat la 26.02.2014
publicat la 23.02.2014
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Chinese noodles with chicken
Se spala bine pieptul de pui, se taie fasii subtiri,se sareaza, se condimenteaza dupa gust si se lasa in frigider la macerat circa o ora in vin si usturoi pisat.Se scoate apoi puiul de la macerat si se arunca in tigaia incinsa cu o lingura de ulei de masline.Cand acesta incepe sa se rumeneasca se...
Chocolate pancakes cu banane si pere caramelizate
Mod de preparare clatite: Intr-un bol se sparg ouale, se adauga un praf de sare,toata cantitatea de faina si circa 100-150 ml lapte.Se amesteca bine cu mixer-ul pana cand devine asemenea unui aluat. Se pune intreaga cantitate de cacao si se amesteca la turatie mare adaugand lapte...
Supa de pui cu fidea
Se curata legumele,se spala si se taie cubulete.Se pune la fiert pieptul de pui in apa cu putina sare.Cand acesta este aproape fiert se scoate si se taie cuburi. Se pune intr-o oala o lingura de ulei si cand se incinge se calesc usor legumele,dupa care se adauga apa.Se potriveste de...
Salata orientala
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja.Cand acestia sunt gata se curata de coaja si se taie cuburi. Peste ei se adauga maslinele taiate rondele,ceapa taiata dupa preferinte julienne sau cubulete,si ouale fierte tari.Se adauga dupa gust sarea,piperul,uleiul de masline si otetul(sau...
Fasole cu carnati de casa
Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat peste noapte.Astfel se hidrateaza si fierbe mai repede. A doua zi se pune fasolea la fiert si cand da in clocot se schimba apa.(se repeta acest proces de 2-3 ori) Se curata legumele si se pun in ordine la calit in ulei incins.Se pune intai...
Ravioli con funghi e prosciutto di pollo
Se pun pastele in 3 litri de apa clocotita si sarata.Se amesteca din cand in cand pentru a obtine o fierbere uniforma.(eu am adaugat o lingura de margarina pentru aroma si sa fiu sigura ca nu se lipesc).Se fierb 14 minute,dupa care se lasa in repaus 2-3 minute.Se strecoara si sunt gata sa fie...
Tiramisu reteta cu crema Dr. Oetker
Tiramisu reţetă originală Se prepara circa 350 ml cafea,se indulceste cu 1-2 lingurite de zahar si se adauga esenta de rom.Se lasa cafeaua sa se raceasca bine.In acest timp se prepara crema , dupa cum urmeaza: se pune intr-un bol laptele rece(obligatoriu lapte pasteurizat,daca folositi...
Fasole batuta
Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat, de preferat o noapte, astfel aceasta se hidrateaza si fierbe mult mai repede decat in mod normal. Respectand cele mai sus mentionate se pune fasolea la fiert si se lasa pana incepe sa dea in clocot, dupa care se strecoara si se schimba apa de...
Supa de pui cu galuste pufoase
Se spala carnea bine, se pune la fiert. Intre timp se spala bine legumele si se taie cubulete. Se pune oala pe foc si se adauga o lingura de ulei. Se pun pe rand in uleiul incins ceapa, morcovul si telina si ultimul adaugat va fi ardeiul gras. Se calesc impreuna legumele maxim 3 minute, dupa care...
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi
Se spala bine carnea si se lasa la scurs. Se curata cartofii se spala si se taie rondele. Se ia o tava si se unge bine cu margarina (unt, ulei de masline). Se aseaza in tava pulpele de pui impreuna cu cartofii si se condimenteaza dupa gust (eu am mai pus peste ele vreo 2 lingurite de margarina)....
Cascaval pane
Se ia bucata de cascaval si se taie felii de minim jumatate de centimetru grosime,in forma dorita(eu am taiat triunghiuri) Intr-o farfurie adanca se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu delikat-ul,sare si piper dupa gust.Separat intr-o alta farfurie se pune pesmetul. Se ia pe rand cate o...
Ceafa de porc la tigaie servita cu sos bordelaise
MOD DE PREPARARE CARNE Se spala bine carnea si se taie felii de circa 2-3 cm. Se lasa putin la scurs dupa care se bate cu ciocanul de snitel pentru fragezire (nu bateti carnea foarte mult). Feliile de carne astfel obtinute se pun intr-un bol mai mare si se condimenteaza (eu am presarat pe...