publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Lasagna cu ciuperci si piept de pui
Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia. Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si...
Lasagna cu pui
Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecam cu grija si pastram vasul pe foc pana ce carnea se patrunde suficient. Intr-o...
Spaghetti cu sos
Se taie cuburi/felii ardeiul rosu, ardeiul iute, ceapa si sunculita. Se rumenesc in 2 linguri cu ulei si se adauga rosiile pasate/bulionul. Se sareaza dupa gust, se omogenizeaza si se pastreaza pe foc aproximativ 10 minute. Dupa oprirea focului se presara busuioc proaspat. Pastele se pun la...
Tagliatelle cu piept de pui (la cuptor)
Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt. Între timp, am spălat pieptul de pui şi...
Trottole cu piept de pui
Tocam prazul si ardeii si ii punem la calit, impreuna cu untul, intr-o tigaie intinsa. Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri si il adaugam peste legume. Potrivim de gust cu sare, busuioc si ardei iute pudra, adaugam pastele si supa de pui. Acoperim cratita cu un capac pana ce pastele...
Spaghetti cu pulpă de porc în sos
Tăiem carnea în cuburi şi o rumenim la foc potrivit. Adăugăm apoi usturoiul şi busuiocul tocate mărunt, le sotăm 5 minute aproximativ, potrivim de gust cu sare şi colorăm cu suc de roşii. Continuăm fierberea la foc mic, atât cât sucul de roşii să scadă şi...
Cannelloni cu pui si ciuperci
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si le rumenim usor (in una-doua linguri cu ulei). Adaugam baconul, prazul, ardeiul capia si ciupercile feliate, amestecand ocazional, pentru a evita prajirea excesiva. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Luam vasul de pe foc si lasam carnea...
Fusilli cu piept de pui
Incepem prin a pregati pastele: punem la fiert un litru de apa in care presaram sare dupa gust. Cand apa incepe sa formeze bule, adaugam pastele (pentru 8 minute aproximativ), amestecand din cand in cand, pentru a evita lipirea acestora. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem printr-un jet...
Penne picante cu piept de pui - Philips Multicooker
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il punem la prajit in cele 2-3 linguri cu ulei de masline. Setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp, am oparit pastele penne, pentru a nu astepta prea mult. Cand pieptul de pui s-a rumenit usor (cam 15 minute sunt suficiente)...
Spaghete Carbonara - Philips Multicooker
Tocam ceapa marunt, pisam cateii de usturoi si impreuna cu baconul le punem la calit (in vasul interior al multicooker-ului) impreuna cu uleiul de masline. Alegem din MENU functia FRY si setam din COOKING TIME, timpul pentru 10 minute. Il punem in functiune din butonul START. Amestecam din...
Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii
Tocam ceapa, ardeiul capia, pe cel iute si usturoiul si le punem la calit in cele trei linguri cu ulei de masline. Cand devin translucide, adaugam carnea tocata si o lasam sa se patrunda bine, amestecand din cand in cand. Intre timp trecem rosiile prin razatoare si le adaugam in tigaie,...
Spaghetti cu telemea
Pastele le punem la fiert in apa, impreuna cu un praf de sare. Cand sunt gata, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam sa se scurga bine. Adaugam untul, zaharul, telemeaua rasa si ouale. Amestecam usor, punem compozitia intr-un vas de ena si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. La...
Pulpe de pui cu paste
Pulpele le prajim in baie de ulei. Separat, fierbem 1-2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute. Le scurgem apoi de apa in care au fiert, le trecem printr-un jet de apa rece si dupa ce s-au scurs bine,...
Taietei de casa
Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina) . Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil). Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de...
Tortellini cu piept de pui in sos picant
Pieptul de pui il taiem in cuburi mici si il punem la prajit in uleiul de masline pentru 10 minute, suficient cat sa se rumeneasca usor. Acum adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, si, le lasam pe foc, intr-o tigaie acoperita, atat cat sa se fragezeasca pieptul de pui. Adaugam...
Cotlet in sos picant cu paste
Modul de preparare il gasiti aici Cotlet in sos picant Modul de preparare al Pastelor: Fierbem 2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam pastele pentru aproximativ 20 -30 de minute. Le scurgem apoi de apa in care au fiert, le trecem...
Spaghetti cu carne si legume
Punem carnea la prajit pentru jumate de ora, si separat, fierbem spaghetti-le, in apa cu putina sare. Intr-o alta craticioara, punem la calit, legumele feliate impreuna cu kaiser-ul si condimentele. Cand carnea este bine patrunsa o adaugam alaturi de legume si lasam sa fiarba impreuna...