Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete / Conserve

Castraveti murati

In Muraturi la 25 Iun 2016

Se spala castravetii si se asaza in borcan, uniform. Se adauga florile de marar, se presara sarea si se toarna apa. Se inchide cu un capac si se pastreaza peste noapte intr-un loc racoros. Zeama se vantura de cateva ori, cand incepe sa devina tulbure. Se servesc cum va place! :)

Zacusca cu ghebe

In Zacusca la 3 Noi 2015

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat. Intre tim...

Cum se face sucul de rosii picant

In Bulion la 4 Sep 2015

Cum se face sucul de rosii. Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit. Din cand in cand,...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 20 Aug 2015

Cum se face sucul de rosii. Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem...

Dovlecei in ulei

In Conserve la 16 Iun 2015

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate....

Ardei iuti la otet

In Muraturi la 12 Sep 2014

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert de borcan si completam cu apa.  Strangem bine capacele borcanelor, le asezam intr-o cratita cu...

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

In Zacusca la 7 Sep 2014

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine. Intr-o cratita mare (am avut una...

Muraturi (gogonele)

In Muraturi la 3 Sep 2014

Se spala gogonelele si legumele, inclusiv frunzele de telina si de leustean. Se curata radacinoasele de coaja si se taie in cuburi/felii mai groase. Intr-un bidonas incapator se asaza, pe rand, toate ingredientele, alternandu-le. Se umple bidonasul cu apa rece si se presara cate o...

Castraveti la otet (pentru iarna)

In Muraturi la 3 Sep 2014

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece. Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele. Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar. Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare...

Sfecla rosie la otet

In Muraturi la 30 Iul 2014

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine). Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja. Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le...

Castraveti murati

In Muraturi la 18 Iul 2014

Asezam castravetii, frumos!, intr-un bidonas curat, adaugand si florile de marar printre acestia. Turnam apa rece, iar pentru fiecare litru de apa adaugat, presaram cate o lingura cu sare. Inchidem bine capacul si ii lasam sa se mureze, atat cat este necesar.

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]