Înainte de a ajunge la provocarea din această săptămână vă invit să aflați câte ceva despre aducerea porumbului în Europa și în Țările Române.
Porumbul ajunge în Europa fix în 1493,...
Sarmalele,... ahhhh sarmalele. Nu văd alt preparat tradițional cu un asemenea CV. Se joacă reputații de socăcițe în jurul oalei cu sarmale de câteva generații, încununează mândrii regionale și multe...
Pentru săptămâna asta avem încă provocare generoasă și un nou ingredient-vedetă, care nu lipsește din bucătăriile noastre: cartoful.
Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate: unul singur,...
O dilemă din care parcă nu putem ieși. O întrebare care a devenit extrem de uzitată în discuțiile noastre de zi cu zi și care, de obicei, pune capăt unei polemici în care ambii parteneri par a avea dreptate.
Răspunsul...
Un alt preparat importat din sud, adus de otomani prin țările române. Nu e chiar simplă de făcut pentru că presupune și nițică tehnică pe care, dacă nu o stăpânești cum trebuie poți rata cu ușurință un fel de...
Este, probabil, cea mai comună conservă pentru iarnă (ca fel de sine stătător, prin urmare excludem murăturile). Se consumă anual tone de zacuscă în România. Numele provine din slavonă, unde nu reprezintă un preparat ci...
Timp de mai multe secole bucătăria românească a fost influențată de imperiul bizantin și, chiar dacă multe din preparatele venite de la sud de Dunăre au fost adaptate fustului nostru, unele au rămas neschimbate și bine că s-a...
Să ne vedem fiecare de ciorba lui!
Am spus-o și o să o tot repet. Nu mititeii, nu sarmalele, ci zămurile (ciorbe, borșuri, supe) sunt preparatele identitare ale poporului român. Deseori suntem tentați să le omitem, nu au...
Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.
SAVARINĂ
Cantități: 6 ouă, 50 gr rom, 6 lg...
Pregătiți pentru o nouă provocare culinară și o nouă poveste? Iată-le!
Pentru dobrogeni nicio surpriză! Malasolca este un preparat iconic pentru comunitățile din Delta Dunării, întâlnit în extrem de multe variante...
PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 12 - “Taci și-nghite” sau o mămăligă îmbunătățită
Înainte de a ajunge la provocarea din această săptămână vă invit să aflați câte ceva despre aducerea porumbului în Europa și în Țările Române. Porumbul ajunge în Europa fix în 1493,...