Cum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:
Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un...
Curatam ardeiul, ceapa si catravetele. Spalam toate legumele.
Taiem ceapa si catravetele in rondele, ardeiul si rosiile in feliute potrivite. Taiem avocado pe jumatate, iar apoi il feliem.
Intr-o tigaie punem ulei. Cand uleiul sfaraie, adaugam cele 2 oua si le prajim. Cand sunt gata,...
Curatam cartofii dulci de coaja, iar apoi ii spalam.
Taiem cartofii in felii potrivite, iar apoi in bastonase. Ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust, 1 lingura condimente pentru cartofi si o lingurita de patrunjel uscat. Amestecam. Tapetam o tava cu hartie de copt....
Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare vanata. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul din interior. Spalam miezul scobim si il taiem in...
Intr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri. Adaugam ciupercile peste ceapa calita. Le calim pana ciupercile isi pierd mult din volum. Adaugam...
Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful de copt si amestecam. Incorporam treptat faina si laptele in amestecul de galbenusuri. Amestecam....
Clatim fasolea sub un jet de apa.
Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite.
Intr-o oala punem uleiul. Adaugam ceapa si o calim. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam morcovul, ardeiul si...
Curatam si spalam bine toate legumele.
Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta. Coacem cartofii pana sunt frumosi rumeniti la 180 de grade C.
Taiem ardeiul cuburi, morcovii...
Blat
Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si sucul de lamaie. Mixam. Intr-un bol punem faina, praful de copt si sare. Amestecam cu o...
Punem drojdia intr-un bol mai mare. Adaugam o lingura de zahar si putin lapte cald. Amestecam cu un tel. Adaugam si o lingura de faina. Amestecam usor. La nevoie mai adaugam putin lapte. Lasam sa creasca la loc caldut pentru 15 minute.
Intre timp cernem faina. Adaugam drojdia crescuta,...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul...
Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de...
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar.
Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si taiem branza de telemea in cuburi mici. Din cele 3 oua o sa pregatim o omleta. Punem ouale intr-un...
Pentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul de ierburi si marar, amestecul de ierburi si boia si condimentele pentru chiftele de la Delikat. Le...
Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare.
Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin.
Adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba 5-10 minute.
Adaugam vegeta. Amestecam.
Adaugam orezul si...
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Adaugam amestecul de faina si cacao in mixul de oua si zahar. Amestecam pana la...
Pentru inceput trebuie spalam carnea de pui, apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie.
Batem carnea cu un ciocan de snitele.
Intr-o farfurie adanca batem cele 6 oua cu putina sare si piper. In alta farfurie punem pesmetul.
Trecem fiecare felie de carne prin ou, apoi prin pesmet, iar prin...
Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare.
Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o...
Mod de preparare:
Crusta:
Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor. La final trebuie sa obtinem un amestec cu textura nisipoasa. Amestecam galbensul de ou cu cele 3...
Intr-un bol adanc, punem praful de budinca, 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte din cei 500 de ml de care avem nevoie. Cu un tel amestecam aceste ingrediente. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele fierbe, il luam de pe foc si il adaugam peste amestecul format din praful de...
Spalam salata, o rupem in bucati potrivite, apoi o punem intr-un bol.
Spalam legumele, apoi taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Le adaugam peste salata.
Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite sau in fasii. Adaugam bucatile de pui peste...
Spalam legumele.
Taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Indepartam cojitele de pe naut. Adaugam toate aceste ingrediente intr-un bol.
La final, punem pestele maruntit. Adaugam sare, ulei si otet dupa gust. Amestecam usor.
Eu am servit-o ca...
Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura.
Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese....
Spalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a decupa aluatul, eu am folosit o forma rotunda. Am format scoicile cu ajutotul unei forme de ravioli. Daca...
Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in amestec. La final, adaugam cele doua linguri de cocos si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam o tava de...
Pentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta.
Intr-un bol, punem faina, praful de copt si amidonul. Le amestecam cu o lingura. Intr-un alt vas, punem ouale cu praful de sare si le amestecam cu un...
Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec.
Asezam costitele intr-o tava mare. Punem si cateii de usturoi. Adaugam fondul (supa) de pui. Trebuie...
Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o frigaruie. Scoatem cartofii pe servetele absorbante.
Intr-o tigaie mai adanca, punem ulei. Cand...
Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam pana se transforma intr-o pasta. Adaugam treptat bucatile de pepene galben. Mixam pana obtinem un...
Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei. Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe razatoare sau rupta in bucatele micute.
Curatam ceapa de coaja si o spalam. O taiem in feliute...
Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi
Cum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi: Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un...
Burger cu avocado si ou
Curatam ardeiul, ceapa si catravetele. Spalam toate legumele. Taiem ceapa si catravetele in rondele, ardeiul si rosiile in feliute potrivite. Taiem avocado pe jumatate, iar apoi il feliem. Intr-o tigaie punem ulei. Cand uleiul sfaraie, adaugam cele 2 oua si le prajim. Cand sunt gata,...
Cartofi dulci la cuptor
Curatam cartofii dulci de coaja, iar apoi ii spalam. Taiem cartofii in felii potrivite, iar apoi in bastonase. Ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust, 1 lingura condimente pentru cartofi si o lingurita de patrunjel uscat. Amestecam. Tapetam o tava cu hartie de copt....
Vinete umplute cu legume
Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare vanata. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul din interior. Spalam miezul scobim si il taiem in...
Supa crema de ciuperci
Intr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri. Adaugam ciupercile peste ceapa calita. Le calim pana ciupercile isi pierd mult din volum. Adaugam...
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful de copt si amestecam. Incorporam treptat faina si laptele in amestecul de galbenusuri. Amestecam....
Fasole cu legume si leustean
Clatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite. Intr-o oala punem uleiul. Adaugam ceapa si o calim. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam morcovul, ardeiul si...
Mancare de ciuperci cu legume
Curatam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta. Coacem cartofii pana sunt frumosi rumeniti la 180 de grade C. Taiem ardeiul cuburi, morcovii...
Desert tort cu afine si bezea de lamaie
Blat Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si sucul de lamaie. Mixam. Intr-un bol punem faina, praful de copt si sare. Amestecam cu o...
Desert cozonac cu ciocolata si nuca
Punem drojdia intr-un bol mai mare. Adaugam o lingura de zahar si putin lapte cald. Amestecam cu un tel. Adaugam si o lingura de faina. Amestecam usor. La nevoie mai adaugam putin lapte. Lasam sa creasca la loc caldut pentru 15 minute. Intre timp cernem faina. Adaugam drojdia crescuta,...
Desert tort de ciocolata si portocale
Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul...
Supa crema de legume coapte
Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de...
Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si taiem branza de telemea in cuburi mici. Din cele 3 oua o sa pregatim o omleta. Punem ouale intr-un...
Tagliatele cu sos de rosii si chiftele invelite in cascaval
Pentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul de ierburi si marar, amestecul de ierburi si boia si condimentele pentru chiftele de la Delikat. Le...
Orez brun cu legume si ciuperci
Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare. Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin. Adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba 5-10 minute. Adaugam vegeta. Amestecam. Adaugam orezul si...
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Adaugam amestecul de faina si cacao in mixul de oua si zahar. Amestecam pana la...
Snitel de pui
Pentru inceput trebuie spalam carnea de pui, apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie. Batem carnea cu un ciocan de snitele. Intr-o farfurie adanca batem cele 6 oua cu putina sare si piper. In alta farfurie punem pesmetul. Trecem fiecare felie de carne prin ou, apoi prin pesmet, iar prin...
Piure de cartofi cu lapte de migdale
Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o...
Desert tarta cu mere
Mod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor. La final trebuie sa obtinem un amestec cu textura nisipoasa. Amestecam galbensul de ou cu cele 3...
Desert budinca Duo cu biscuiti si frisca
Intr-un bol adanc, punem praful de budinca, 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte din cei 500 de ml de care avem nevoie. Cu un tel amestecam aceste ingrediente. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele fierbe, il luam de pe foc si il adaugam peste amestecul format din praful de...
Salata verde cu pui si naut
Spalam salata, o rupem in bucati potrivite, apoi o punem intr-un bol. Spalam legumele, apoi taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Le adaugam peste salata. Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite sau in fasii. Adaugam bucatile de pui peste...
Salata cu naut, peste si legume
Spalam legumele. Taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Indepartam cojitele de pe naut. Adaugam toate aceste ingrediente intr-un bol. La final, punem pestele maruntit. Adaugam sare, ulei si otet dupa gust. Amestecam usor. Eu am servit-o ca...
Desert briose cu cirese
Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese....
Aperitiv scoici din foietaj umplute cu branza
Spalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a decupa aluatul, eu am folosit o forma rotunda. Am format scoicile cu ajutotul unei forme de ravioli. Daca...
Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in amestec. La final, adaugam cele doua linguri de cocos si amestecam cu o lingura de lemn. Tapetam o tava de...
Desert prajituri cu fructe tropicale
Pentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta. Intr-un bol, punem faina, praful de copt si amidonul. Le amestecam cu o lingura. Intr-un alt vas, punem ouale cu praful de sare si le amestecam cu un...
Costite cu miere la cuptor
Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec. Asezam costitele intr-o tava mare. Punem si cateii de usturoi. Adaugam fondul (supa) de pui. Trebuie...
Cartofi noi cu marar si usturoi
Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o frigaruie. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Intr-o tigaie mai adanca, punem ulei. Cand...
Milkshake cu pepene galben si banane
Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam pana se transforma intr-o pasta. Adaugam treptat bucatile de pepene galben. Mixam pana obtinem un...
Aperitiv omleta cu cascaval
Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei. Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe razatoare sau rupta in bucatele micute. Curatam ceapa de coaja si o spalam. O taiem in feliute...