Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca si il lasi pana ce devine maroniu. In acest moment ii adaugi otetul, amesteci bine, dar nu fierbi. Il asezonezi dupa gust si il poti servi la peste la gratar, ciuperci, fasole pastai.
Treci rosiile prin blender. Incalzesti uleiul, pui usturoiul si dupa un minut adaugi piureul de rosii. Lasi pe foc 10 minute.Il servesti cu ceapa taiata rondele. Daca folosesti rosii proaspete, acestea trebuie fierte 1-2 minute in apa clocotita, apoi decojite si trecute prin blender
Sos englezesc de unt
Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca si il lasi pana ce devine maroniu. In acest moment ii adaugi otetul, amesteci bine, dar nu fierbi. Il asezonezi dupa gust si il poti servi la peste la gratar, ciuperci, fasole pastai.
Sos de rosii italian
Treci rosiile prin blender. Incalzesti uleiul, pui usturoiul si dupa un minut adaugi piureul de rosii. Lasi pe foc 10 minute.Il servesti cu ceapa taiata rondele. Daca folosesti rosii proaspete, acestea trebuie fierte 1-2 minute in apa clocotita, apoi decojite si trecute prin blender