Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa de seara pana dimineata pentru a fierbe mai usor.
Se pune la iert. dupa ce a dat cateva clocote se schimba apa.Eu schimb apa de 2-3 ori.Se lasa la fiert pana cand bobul de fasole devine sticlos si coaja se desface usor.Pentu icre eu curat coaja de...
Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Fasolea este fiarta cand devine sticloasa si intra furculita usor in ea.
Pina se fierbe fasolea se curata usturoiul, se piseaza,se freaca bine cu ulei si zeama de lamaie.
Se taie mararul foarte marunt .
Se amesteca...
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se bat albusurile bine, se adauga galbenusurile, faina,uleiul.
Se unge dosul tavii,se pune hartie de copt,care se unge si ea
Se pune aluatul de rulada cat mai uniform si se baga in cuptorul incins.
Blatul este copt candse rumeneste usor....
Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ploaie de marar.Se pot servi ca...
1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se...
Icre de fasole boabe
Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa de seara pana dimineata pentru a fierbe mai usor. Se pune la iert. dupa ce a dat cateva clocote se schimba apa.Eu schimb apa de 2-3 ori.Se lasa la fiert pana cand bobul de fasole devine sticlos si coaja se desface usor.Pentu icre eu curat coaja de...
Salata de fasole verde
Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Fasolea este fiarta cand devine sticloasa si intra furculita usor in ea. Pina se fierbe fasolea se curata usturoiul, se piseaza,se freaca bine cu ulei si zeama de lamaie. Se taie mararul foarte marunt . Se amesteca...
Rulada cu branza
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile bine, se adauga galbenusurile, faina,uleiul. Se unge dosul tavii,se pune hartie de copt,care se unge si ea Se pune aluatul de rulada cat mai uniform si se baga in cuptorul incins. Blatul este copt candse rumeneste usor....
Cartofi noi la cuptor
Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ploaie de marar.Se pot servi ca...
Cum colorezi maioneza ecologic
Se amestecă maioneza cu sfecla roşie.
Piftie de curcan
1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a apei), se da focul moale si se lasa asa circa 3 ore. Semnul ca a fiert carnea este cind aceasta se...