Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE699
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

In Dulciuri la 28 Iun 2024

Cum se prepara Tarta fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă: Așază aluatul fraged într-o formă de tartă, presând ușor la baza. Decupează de pe marginea tăvii surplusul de aluat. Pune câteva linguri de crema de fistic și...

Desert cremos cu caise la pahar - Rețeta rapidă și delicioasă de vară

In Dulciuri la 27 Iun 2024

Cum se prepara Desert cremos cu caise la pahar - Rețeta rapidă și delicioasă de vară: Curăță și taie 4 -5 caise în cuburi potrivite, apoi pasează-le fin cu ajutorul unui tocător. Adaugă zahărul și continuă să le pasezi până obții un piure fin. Bate spumă...

Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor

In Dulciuri la 26 Iun 2024

Cum se prepara Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor: Mixează crema de brânză, iaurtul și zahărul pudră până obții o crema fină și omogenă. Toacă grosier căpșunile, apoi pasează-le cu ajutorul unui blender. Adaugă piureul de...

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

In Dulciuri la 25 Iun 2024

Cum se prepara Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară: Decupează discuri mici din lipii, așază-le pe un grătar și coace-le în cuptor pentru 5-7 minute ca să își păstreze formă și să capete o textura crocantă. Separă...

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

In Dulciuri la 21 Iun 2024

Cum se prepara Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios: Porționează aluatul foietaj în 9 părți egale. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Taie caisele în sferturi. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și...

Budincă de croissante cu fructe de pădure

In Dulciuri la 20 Iun 2024

Cum se prepara Budinca de croissante cu fructe de pădure: Feliază croissantele, apoi așază-le într-o tavă termorezistentă. Amestecă bine ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul pudră. Adaugă smântana lichidă și mixează bine până se omogenizează...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

In Dulciuri la 13 Iun 2024

Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola: Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprapune-le. Rulează foile de plăcintă cu ajutorului unui sucitor. Taie aluatul sub formă de rulouri și așază pe fiecare în tava cu forme de brioșe. Amestecă miezul...

Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid

In Dulciuri la 27 Mai 2024

Cum se prepară Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid: Amestecă zahărul tos cu scorțișoara. Încălzește fiecare lipie, pe ambele părți, într-o tigaie, apoi unge-o cu unt și presară zahăr amestecat cu scorțișoară. Rulează...

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

In Dulciuri la 22 Mai 2024

Cum se prepară Tarta fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă:   Întinde foaia de aluat fraged și decupează un disc cu ajutorul unei farfurii mari. Din marginea rămasă, poți prepara fursecuri.   Așază foaia de aluat într-o tavă tapetată cu...

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

In Dulciuri la 20 Mai 2024

Iata cum se prepara Bomboane din biscuiti - Un desert delicios al copilariei: Macina grosier biscuitii cu ajutorul unui tocator.  Adauga putin lapte, crema de ciocolata, untul de arahide si cateva merisoare. Amesteca bine pana obtii o compozitie legata si omogena. Formeaza...

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

In Dulciuri la 12 Mai 2024

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă până se distribuie uniform. Într-un castron, pune crema de brânză, adaugă...

Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

In Dulciuri la 8 Mai 2024

Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii....

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

In Dulciuri la 7 Mai 2024

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi potrivite. Într-un bol, mixați spumă ouăle, adăugând un praf de sare, apoi adăugați...

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi încorporați în ele brânza mascarpone. Mixati spumă albușurile, adăugând...

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged dulce pregătit, pregătiți-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau folosiți rețeta preferată de...

Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt. Prepararea ouălor: Începeți prin...

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

In Dulciuri la 2 Mai 2024

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel Sărat: Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până...

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

In Prajituri la 30 Apr 2024

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:     Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și...

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

In Dulciuri la 29 Apr 2024

Preâncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius Tăiem perele pe jumătate și facem o mică scobitură cu un cuțit sau o linguriță pentru a îndepărta sâmburii. Așezăm jumătățile de pere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le punem la cuptor...

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

In Dulciuri la 21 Apr 2024

Iata cum se prepara Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros: Topiți untul și ungeți fiecare foaie de plăcintă. Împăturiți în două primele două foi unse și asezați-le pe fundul unei forme de tort sau al unei tăvi cu pereți înalți, pe care o...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

In Dulciuri la 19 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr...

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 15 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci, ouăle, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie până...

Reteta desert rapid cu miere si nuci

In Dulciuri la 3 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o tavă de brioșe. Cu o linguriță, turnați unt topit peste fiecare bucată de plăcintă....

Reteta de fursecuri de Craciun

In Prajituri la 7 Dec 2023

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri de Craciun Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așeazăm hârtie de copt pe tavă. Într-un bol mare, amestecăm untul și cu zahărul brun și zahărul vanilat. Adăugăm 2 gălbenușuri și amestecăm până când...

Reteta de prajitura invizibila cu mere

In Prajituri la 24 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de prajitura invizibila cu mere: Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius.  Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust. Într-un...

Paste cu nuci, la cuptor

In Dulciuri la 30 Apr 2021

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa deoparte 2 linguri de nuca macinata pentru ornat pastele la final. Pregateste un vas de copt,...

Desert clafoutis cu fructe de padure

In Dulciuri la 31 Mar 2021

Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure. Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un...

Desert tarta cu mere sau Gateau invisible

In Prajituri la 29 Ian 2021

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale  si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos. Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in...

Desert clatite cu mere rase sau Mere in pijamale

In Dulciuri la 15 Dec 2020

Da merele pe razatoarea mare si scurge-le usor daca au zeama prea multa. Pune-le intr-un castron mai mare, in care sa incapa toata compozitia pentru clatite cu mere. Pregateste aluatul de clatite: bate cele 2 oua, adauga laptele, un praf de sare, faina treptat, in ploaie, incat sa nu faca...

Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure

In Dulciuri la 11 Oct 2020

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar. In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert...

Afisate 1 - 30 din 142 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]