1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem...
Aluat:
1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline.
2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa care incepem sa framantam bine cu mainile pana aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Adaugam...
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine. 4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam...
*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.
*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.
*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam prazul...
1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.
2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.
3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam...
Blidul cosașului
1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem...
Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat
Aluat: 1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline. 2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa care incepem sa framantam bine cu mainile pana aluatul are o consistenta elastica si maleabila. Adaugam...
Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine. 4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam...
Pasticho
*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare. *Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt. *Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa: 1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam prazul...
Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat
1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline. 2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile. 3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam...