Tiramisu reţetă originală
https://www.youtube.com/watch?v=knIN3afd1vM
Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
Separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in...
Rupeti cele doua foi de hartie cerata, fiecare pe lungime in patru fasii egale.
Topiti ciocolata la bain marie.
Turnati ciocolata intr-o punga de plastic si-i taieti un colt cu gaurica de circa 3 mm.
Dozati din punga peste o fasie de hartie cateva cerculete de ciocolata de dimensiuni...
https://www.youtube.com/watch?v=9jOjMW3eNJg
Inghetata de caise: spalam caisele si le oparim in apa clocotita 40 de secunde, le decojim si le zdrobim in blender, mixam bine frisca impreuna cu zaharul, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit esenta si fructele...
Mixati zaharul cu ouale si sarea 10 minute.
Adaugati putina crema de ou in untul topit cu ciocolata, il incorporati cu un tel apoi turnati aceasta compozitie la crema ramasa, o incorporati cu grija de jos in sus cu telul, apoi adaugati faina si o incorporati la fel prin metoda rasturnarii....
Ouale se separa albusul de galbenus.
Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
Acum...
Se mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita, Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in interior.
Bomboanele optinute se glazureaza in ciocolata topita cu unutul si laptele si se...
Mod de preparare crema:
Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa...
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.
2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.
3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.
4. Compozitia...
Preparare crema:
Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai...
Reprezentare video Tort poiana cu maci
blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana la dizolvarea completa a zaharului si albirea masei.
Se adauga mierea de albini daca este tare, se topeste pana devine fluida la bain-marie.
Se adauga untul moale si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Se...
1. Albusurile se bat cu zaharul farin intr-o
spuma alba care nu e teapana si inca
curge de pe tel.
2. Se incorporeaza faina de porumb
si nuca de cocos, continuind sa mixati
cateva secunde pana sa incorporat.
3. Repartizati cu o lingurita cate un nouras
intr-o tava asternuta...
Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea...
Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu...
se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, partile laterale se impart la 5 si se taie fisii pe ambele parti pana la implutura si se impleteste in asa fel : se pune peste implutura cate o fasie pe rand din dreapta...
Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se...
In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate 1/2
lingurita de praf de copt.
Amestecati bine ingredientele uscate din cana.
Adaugati oul si amestecati din nou, pana cand compozitia devine omogena.
Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3...
Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu...
Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece .
Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a...
Foi:
Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul fainii si oul cu smantana, se incepe...
Preparare crema 1:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede
Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga...
Preparare blat:
Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.
Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.
Adaugati o...
Mod de preparare blat:
Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm.
Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa ....
Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de...
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu...
* Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati
* Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema
* Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data ,incorporando...
Preparare aluat:
Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz
Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se...
Preparare aluat :
Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa...
preparare bezea:
1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D
2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte...
1 . se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat,...
Tiramisu reteta la pahar cu nectarine si mure (reteta video)
Tiramisu reţetă originală https://www.youtube.com/watch?v=knIN3afd1vM Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel. Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in...
Cum facem flori din ciocolata (tutorial video)
Rupeti cele doua foi de hartie cerata, fiecare pe lungime in patru fasii egale. Topiti ciocolata la bain marie. Turnati ciocolata intr-o punga de plastic si-i taieti un colt cu gaurica de circa 3 mm. Dozati din punga peste o fasie de hartie cateva cerculete de ciocolata de dimensiuni...
Inghetata de fructe ( reteta video )
https://www.youtube.com/watch?v=9jOjMW3eNJg Inghetata de caise: spalam caisele si le oparim in apa clocotita 40 de secunde, le decojim si le zdrobim in blender, mixam bine frisca impreuna cu zaharul, pana cand face moturi apoi, adaugam treptat laptele si la sfarsit esenta si fructele...
Tarta de ciocolata
Mixati zaharul cu ouale si sarea 10 minute. Adaugati putina crema de ou in untul topit cu ciocolata, il incorporati cu un tel apoi turnati aceasta compozitie la crema ramasa, o incorporati cu grija de jos in sus cu telul, apoi adaugati faina si o incorporati la fel prin metoda rasturnarii....
Budinca cu branza si visine
Ouale se separa albusul de galbenus. Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin. Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati. Acum...
Bomboane Raffaello
Se mixeaza untul moale cu laptele condensat apoi se adauga laptele praf, vanilia, fulgii de cocos si napolitana zdrobita, Se omogenizeaza si se fac bilute cat o nuca cu cate o migdala sau aluna in interior. Bomboanele optinute se glazureaza in ciocolata topita cu unutul si laptele si se...
Prajitura de ciocolata cu buttercream
Mod de preparare crema: Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa...
Briose de ciocolata cu dragoste
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema. 2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte. 3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole. 4. Compozitia...
Prajitura lapte de pasare cu capsuni
Preparare crema: Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai...
Tort poiana cu maci
Reprezentare video Tort poiana cu maci blat: Se mixeaza ouale cu zaharul pana la dizolvarea completa a zaharului si albirea masei. Se adauga mierea de albini daca este tare, se topeste pana devine fluida la bain-marie. Se adauga untul moale si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se...
Nourasi de cocos
1. Albusurile se bat cu zaharul farin intr-o spuma alba care nu e teapana si inca curge de pe tel. 2. Se incorporeaza faina de porumb si nuca de cocos, continuind sa mixati cateva secunde pana sa incorporat. 3. Repartizati cu o lingurita cate un nouras intr-o tava asternuta...
Bezele Ratatouille
Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea...
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)
Braduti pentru Mosu
Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o tava asternuta cu hartie pentru copt neunsa cu...
Gatisoare cu visine
se taie aluatul in dreptunghiuri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc se pune un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, partile laterale se impart la 5 si se taie fisii pe ambele parti pana la implutura si se impleteste in asa fel : se pune peste implutura cate o fasie pe rand din dreapta...
Rasgulla deliciu indian
Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica obtinuta intr-o cratita cu tot cu punga de tifon, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se...
Chec la microunde
In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate 1/2 lingurita de praf de copt. Amestecati bine ingredientele uscate din cana. Adaugati oul si amestecati din nou, pana cand compozitia devine omogena. Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3...
Rulada cu frisca si capsune
Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se tripleaza in volum si devin pufoase ca o crema usoara, adaugati in compozitie faina amestecata cu...
Apple pie englezeasca
Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece . Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a...
Prajitura Dulsineea
Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul fainii si oul cu smantana, se incepe...
Tort Faberge de Pasti
Preparare crema 1: Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga...
Tort dedicat ' De la inima la inima "
Preparare blat: Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn. Adaugati o...
Tort camasa pentru iubirea mea :)
Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm. Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa ....
Briose super pufoase cu mere
Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de...
Rulada cu crema de pepene galben
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu...
Chec rapid in doua culori
* Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati * Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema * Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data ,incorporando...
Carmelita de Valentine's day
Preparare aluat: Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se...
Choux à la Crème
Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa...
Tort Kiev
preparare bezea: 1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D 2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte...
Pernite cu curmale pentru Valentine's day
1 . se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. 2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat,...