Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca.
Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...
Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte.
Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...
Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar
Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul.
In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...
ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina .
realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.
bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...
Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei.
Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic.
Il tai in 4-6 bucati .
Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata.
Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...
mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita.
Framanti pana se desprinde de pe degete.
merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...
Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece.
Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) .
Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...
Crema de zahar ars
Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca. Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...
Gogosi
Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte. Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...
Mini chec pufos cu ciocolata
Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul. In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...
Tort cu frisca
ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri. bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...
Baton cu ciocolata
Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei. Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic. Il tai in 4-6 bucati . Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata. Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...
Placinte cu mere si dovleac
mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita. Framanti pana se desprinde de pe degete. merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...
Tort diplomat
Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) . Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...
Chec marmorat
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...