initial am descongelat aripioarele, le-am curatat si le-am 'marinat' putin in ulei, sare, piper, boia. Apoi le-am pus in tava la cuptor cam 25-30 de minute la 250 grade C. Am curatat si tocat fin ceapa, am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat orezul (care a fost spalat de 3 ori ) si am mai...
Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca.
Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...
Dupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert.
Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite. iei spuma cand incepe usor sa fiarba. O mai lasi 10 min si apoi pui si legumele taiate.
Ciorba...
Alegi si speli fasolea apoi o pui la fiert. Stii cand boabele s-au fiert atunci cand se sfarama daca le presezi cu degetul. Scurgi fasolea de apa si o pisezi sau o pui in blender.
Ceapa o cureti, o speli si o tai pe jumatate, apoi fiecare parte solzisori si o pui la prajit. Cand este aproape...
Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte.
Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...
Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar
Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul.
In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...
ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina .
realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.
bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...
Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei.
Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic.
Il tai in 4-6 bucati .
Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata.
Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...
mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita.
Framanti pana se desprinde de pe degete.
merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...
Tai bucata de carne in felii de 1 cm.
Daca ti se par groase le mai bati un pic cu ciocanul pentru carne si le asezonezi.
Le lasi 1 ora sa se imbine aromele si le frigi la gratar de curte sau de bloc :))
Servesti cu mamaliguta si mujdei de usturoi ca la romani .
Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece.
Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) .
Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...
Transezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii.
Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori.
Asezi cartofiI, morcovii si ceapa solzisori ,stropesti cu ulei si condimente iar apoi asezi carnea un...
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...
Aripioare dulci-picante cu garnitura de orez
initial am descongelat aripioarele, le-am curatat si le-am 'marinat' putin in ulei, sare, piper, boia. Apoi le-am pus in tava la cuptor cam 25-30 de minute la 250 grade C. Am curatat si tocat fin ceapa, am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat orezul (care a fost spalat de 3 ori ) si am mai...
Crema de zahar ars
Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca. Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...
Ciorba de pui
Dupa ce ai transat si spalat bucatile de pui iei o oala de vreo 5 kg si pui bucatile de pui cu apa(oala aproape plina) la fiert. Intre timp cureti si speli legumele. le tai bucati potrivite. iei spuma cand incepe usor sa fiarba. O mai lasi 10 min si apoi pui si legumele taiate. Ciorba...
Fasole batuta cu sos de ceapa
Alegi si speli fasolea apoi o pui la fiert. Stii cand boabele s-au fiert atunci cand se sfarama daca le presezi cu degetul. Scurgi fasolea de apa si o pisezi sau o pui in blender. Ceapa o cureti, o speli si o tai pe jumatate, apoi fiecare parte solzisori si o pui la prajit. Cand este aproape...
Gogosi
Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte. Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...
Mini chec pufos cu ciocolata
Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul. In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...
Tort cu frisca
ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri. bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...
Baton cu ciocolata
Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei. Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic. Il tai in 4-6 bucati . Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata. Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...
Placinte cu mere si dovleac
mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita. Framanti pana se desprinde de pe degete. merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...
BBQ _gratar carne porc
Tai bucata de carne in felii de 1 cm. Daca ti se par groase le mai bati un pic cu ciocanul pentru carne si le asezonezi. Le lasi 1 ora sa se imbine aromele si le frigi la gratar de curte sau de bloc :)) Servesti cu mamaliguta si mujdei de usturoi ca la romani .
Tort diplomat
Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) . Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...
Ceafa de porc la tava
Transezi carnea . O condimentezi si o lasi la marinat pana pregatesti cartofii. Acestia din urma ii cureti de coaja si ii tai *(in ce forma vrei ) morcovul si ceapa de asemenea solzisori. Asezi cartofiI, morcovii si ceapa solzisori ,stropesti cu ulei si condimente iar apoi asezi carnea un...
Chec marmorat
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...