publicat la 05.12.2021
publicat la 30.11.2021
publicat la 27.11.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert gogosi
Se amestecă laptele cu zahărul, drojdia, ouăle, coaja rasă de portocală, făina până se formează un aluat moale. Se pune pe planșetă și se frământă adăugând unt topit treptat. Se formează o cocă moale puțin lipicioasă și se lasă 30 min la dospit. După...
Desert Dobos cu foi
Se amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius. Crema: Se amestecă ouăle cu zahărul pe foc mic până se îngroașă și se adaugă...
Desert tort cu crema de mandarine
Se bat spumă 2 albușuri și se amestecă cu 2 linguri zahăr și gălbenușurile, făina. Se amestecă prin răsturnare și se coace prima foaie de blat la foc mediu până trece testul scobitorii. La fel se procedează cu a doua foaie. Se bate frișca și se amestecă cu zahăr și...
Desert cozonac Rozenkrantz
Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească. Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele. Întinzi o foaie pe...
Desert fursecuri pentru Craciun
Freci untura și untul cu zahărul și sarea până se lichefiază. Adaugi oul întreg și amesteci. Pui praful de copt în făină și o amesteci, apoi o torni peste compoziția anterioară. Frămânți bine și întinzi o foaie de 1 cm pe care o...
Desert prajitura cu portocale și mandarine
Bat spumă albusurile, adaug zahărul, vanilia, gălbenușurile, făina cu praful de copt și sucul stors de la mandarină și jumătate de portocală. Amestec prin răsturnare.În tava de copt am uns pereții cu unt și am presărat zahăr și am tăiat felii subțiri de portocală și...