Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.
In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.
Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...
Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.
Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele...
Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt.
Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos.
Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat...
Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm.
Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante.
Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti,...
Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime.
Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se...
Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta.
Se taie in felii groase si colturoase.
Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei.
Se presara sare peste ei si piper alb macinat.
Se asaza printre cartofi si...
Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura
Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...
Varza a la Cluj
Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra. Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine scursa si o amestecam cu ceapa, pe foc. O lasam sa se caleasca 10-12 minute, asezonand-o cu condimentele...
Spanac cu tortelloni si oua ochiuri
Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos. Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat...
Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan
Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Amestecam ouale cu un praf de sare si dulceata de ardei iuti,...
Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi
Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se...
Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata
Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta. Se taie in felii groase si colturoase. Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei. Se presara sare peste ei si piper alb macinat. Se asaza printre cartofi si...