Nu exista nicio indoiala ca a manca sanatos este indicat din mai multe motive – scade riscul aparitiei a tot felul de boli, sistemul imunitar iti este intarit, iti creste nivelul de energie si iti afecteaza chiar si somnul. Dar stiai ca anumite mancaruri pot imbunatati si felul in care...
Exista poate sute de intrebuintari ale bicarbonatului de sodium. Nu trebuie insa confundat cu praful de copt, care are mai multi agenti acizi si de uscare, in timp ce bicarbonatul este mai pur.
Calitatile bicarbonatului rezulta din capacitatea sa de a actiona ca un neutralizator. Acesta este...
Sa continuam incursiunea in jurul lumii si sa descoperim farmecul obiceiurilor de Craciun!
Filipine
Brazii proaspeti sunt considerati o raritate, de aceea cei falsi si colorati sunt la mare cautare. Lanterne sub forma de stelute creeaza o atmosfera cu adevarat magica, cereasca. Ele...
Inca din antichitate, menta era o planta pretuita. Grecii credeau ca ea ii poate ajuta pe cei care au probleme cu vocea, ca poate trata sughitul si durerile de cap. Ea este de altfel folosita si acum in numeroase tari in scopuri medicinale, pentru a oferi un somn linistit sau probleme cu...
De multe ori cand dam peste o reteta care cere alone prajite si tocate, nu prea primim si instructiuni cum sa le rumenim.Nu este foarte dificil, dar ne poate fi de folos sa stim la ce temperatura sa le rumenim si pentru cat timp.
Doua modalitati de a praji alunele
La cuptor:...
Cati oameni si cate culturi, tot atat de multe idei, tot atat de multe stari si modalitati de a trai si simti o sarbatoare. Craciunul este imbratisat de fiecare tara in parte intr-un mod deosebit si nu exista un mod mai bun decat altul, ci diferit si adaptat traditiilor din care a fost crescut....
Cu mult timp inainte de aparitia sarbatorilor crestine, plantele si copacii care ramaneau verzi de-a lungul intregului an aveau o semnificatie aparte pentru oameni in timpul iernii. Asa cum decoram in ziua de astazi casa cu coronite verzi si impodobim bradul, in vremuri antice oamenii prindeau...
Maioneza este o emulsie cremoasa facuta din galbenusuri de ou, ulei, sare, suc de lamaie si mustar. Anumite retete de maioneza se fac cu otet in locul sucului de lamaie sau cu diferite tipuri de ulei, cum ar fi cel de floarea soarelui sau de sofranas. Ingredientele sunt amestecata pana cand...
Exista un numar mai mare de factori pentru care un tort, o prajitura sau un chec cade dupa ce se raceste. Cand acest lucru se intampla, nu este totul pierdut. Il poti decora in asa fel incat sa fie atractiv si sa compensezi pentru faptul ca nu mai este atat de pufos si aratos. Problema aceasta nu...
Scopul framantarii painii este formarea glutenului. Glutenul, dupa cum stim, este o combinatie de apa cu doua proteine ce se gasesc in faina: gluteina si gliadina. In mod traditional se amesteca faina cu apa si restul de ingrediente si se impacheteaza, se bate bine :p , se intinde.
Toate...
Alimente pentru un par frumos si unghii sanatoase
Nu exista nicio indoiala ca a manca sanatos este indicat din mai multe motive – scade riscul aparitiei a tot felul de boli, sistemul imunitar iti este intarit, iti creste nivelul de energie si iti afecteaza chiar si somnul. Dar stiai ca anumite mancaruri pot imbunatati si felul in care...
Cum va puteti folosi de bicarbonat de sodiu daca aveti animale de casa
Exista poate sute de intrebuintari ale bicarbonatului de sodium. Nu trebuie insa confundat cu praful de copt, care are mai multi agenti acizi si de uscare, in timp ce bicarbonatul este mai pur. Calitatile bicarbonatului rezulta din capacitatea sa de a actiona ca un neutralizator. Acesta este...
Traditii in jurul lumii: ce semnificatie are bradul impodobit (II)
Sa continuam incursiunea in jurul lumii si sa descoperim farmecul obiceiurilor de Craciun! Filipine Brazii proaspeti sunt considerati o raritate, de aceea cei falsi si colorati sunt la mare cautare. Lanterne sub forma de stelute creeaza o atmosfera cu adevarat magica, cereasca. Ele...
Cateva lucruri despre menta
Inca din antichitate, menta era o planta pretuita. Grecii credeau ca ea ii poate ajuta pe cei care au probleme cu vocea, ca poate trata sughitul si durerile de cap. Ea este de altfel folosita si acum in numeroase tari in scopuri medicinale, pentru a oferi un somn linistit sau probleme cu...
Sfaturi pentru a praji nuci si diverse alune
De multe ori cand dam peste o reteta care cere alone prajite si tocate, nu prea primim si instructiuni cum sa le rumenim.Nu este foarte dificil, dar ne poate fi de folos sa stim la ce temperatura sa le rumenim si pentru cat timp. Doua modalitati de a praji alunele La cuptor:...
Traditii in jurul lumii: ce semnificatie are bradul impodobit (I)
Cati oameni si cate culturi, tot atat de multe idei, tot atat de multe stari si modalitati de a trai si simti o sarbatoare. Craciunul este imbratisat de fiecare tara in parte intr-un mod deosebit si nu exista un mod mai bun decat altul, ci diferit si adaptat traditiilor din care a fost crescut....
De ce decoram bradul de Craciun
Cu mult timp inainte de aparitia sarbatorilor crestine, plantele si copacii care ramaneau verzi de-a lungul intregului an aveau o semnificatie aparte pentru oameni in timpul iernii. Asa cum decoram in ziua de astazi casa cu coronite verzi si impodobim bradul, in vremuri antice oamenii prindeau...
Cateva intrebuintari mai putin cunoscute ale maionezei
Maioneza este o emulsie cremoasa facuta din galbenusuri de ou, ulei, sare, suc de lamaie si mustar. Anumite retete de maioneza se fac cu otet in locul sucului de lamaie sau cu diferite tipuri de ulei, cum ar fi cel de floarea soarelui sau de sofranas. Ingredientele sunt amestecata pana cand...
De ce cad aluaturile dupa coacere?
Exista un numar mai mare de factori pentru care un tort, o prajitura sau un chec cade dupa ce se raceste. Cand acest lucru se intampla, nu este totul pierdut. Il poti decora in asa fel incat sa fie atractiv si sa compensezi pentru faptul ca nu mai este atat de pufos si aratos. Problema aceasta nu...
Framantam sau nu aluatul pentru paine?
Scopul framantarii painii este formarea glutenului. Glutenul, dupa cum stim, este o combinatie de apa cu doua proteine ce se gasesc in faina: gluteina si gliadina. In mod traditional se amesteca faina cu apa si restul de ingrediente si se impacheteaza, se bate bine :p , se intinde. Toate...