publicat la 17.04.2023
publicat la 11.02.2022
publicat la 09.02.2022
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Ardei in sos dulce acrisor
Se pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se scot se curata de samburi si coaja se clatesc si se taie fasii. Se pune pe foc o tigaie destul de...
Mancare de cartofi
Pentru inceput se curata cartofii,se spala si se taie cuburi,se toaca ardelul ,se curata si ceapa se taie rondele ,sunca in bucati mici.Se pune o oala(eu am folosit tuci) la foc cu ulei ,se adauga ceapa si sunca se calesc putin ,dupa care se pun ardelul si cartofi se acopera cu apa si se lasa la...
Fasole cu cotechino
Pentru inceput se pune o oala cu apa pe foc ,se fierbe cotechinul (deja ambalat in aluminiu) pentru 4-5 minute. Se lasain apa pana la momentul folosiri. Intre timp se curata repede ceapa,se toaca impreuna cu ardelul si rosia ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga gelatina si cotechinul...
Fasole cu coaste afumate
Se curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa cateva minute la calit. Dupa care se pune fasolea si coastele, se adauga putina apa (jumatate de pahar)...
Orez cu legume
Se curata si se spala toate legumele ,se taie cuburi ,felii dupa caz ,se pune oala pe foc cu uleiul de masline(1 lingura) se adauga ceapa si morcovul,se calesc cateva minute,dupa care se adauga restul legumelor si orezul Se tosteaza 1-2 minute,se acopera cu apa si se pune un capac. Se lasa...
Broccoli cu carnati proaspeti de porc
Pentru inceput punem o oala cu apa si o lingurita de sare pe foc,cand da in clocot adaugam broccoli taiati si spalati,se fierb pentru maxim 10 minute. In timp ce se oparesc intr-o tigaie punem la prajit carnatii proaspeti. Intr-o alta tigaie punem uleiul de masline si calim usor usturoiul,il...
Fasole cu sunca afumata
Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune intr-o tigaie pe foc cu un pic de ulei,se pune sunca taiata bucati si se lasa la foc potrivit pentru 1-2 minute ,amestecand din cand in cand.Se pune sucul de rosii si fasolea se adauga un pic de apa.Se lasa la foc potrivit acoperit cu un capac pentru 10...
Cartofi la tigaie by Adele
Pentru inceput curatam cartofii si morcovul, ii taiem felii ,ii spalam si ii punem in tigaie ,pe foc cu un pic de ulei si cateva linguri de apa,acoperim cu un capac si lasam pentru 5-6 minute,dupa care adaugam mazarea (daca este congelata o puneti la inceput) si mai lasam cateva minute(2-3).Cand...
Tarta rapida cu legume
Punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei , tocam ceapa ,o punem la calit la foc mic.Dupa care spalam si taiem ardelul si zucchinul (dupa placere) le adaugam peste ceapa si punem si 1-2 linguri de apa impreuna cu delicatul .Le coacem cateva minute (4-5) si le lasam la racit. Asezam aluatul in...
Orez '' Cu gust de primavara''
Intr-o oala punem la calit ceapa tocata marunt si sunca presata si le calim pentru un minut ,dupa care adaugam mazarea si orezul si le tostam bine.Dupa care turnam vinul alb si lasam sa se evaporeze bine .Acoperim cu apa si punem cubul de delicat.Lasam la fiert pentru 10-15 minute...
Piftelute de orez
Intr-o oala punem cele 2 linguri de ulei ,tocam marunt ceapa si o calim ,putem stinge si cu vin .Adaugam orezul si tostam bine ,punem delicatul,cherry si acoperim cu apa .Lasam la fiert pentru 20 de minute. Cand orezul s-a racit il punem intr-un vas il amestecam cu ou,cascaval si...
Orez cu dovlecel si curry
Punem o cratita pe foc cu 2 linguri de ulei,tocam ceapa si o punem la calit,punem un pic de apa sau de vin alb ca sa nu se arda,taiem sunca bucati si o punem peste ceapa dupa care taiem cuburi si dovlecelul si le calim toate pentru un minut .Adaugam orezul si il tostam pentru 3-4 minute dupa care...
''Parmigiana'' de vinete
Intr-o oala cu o lingura de ulei punem la foc sucul de rosii ,il acoperim cu un capac si il lasam sa pentru cateva minute la foc mic. Curatam vinetele si le taiem in felii rotunde aproximativ de jumatate de centimetru .Le presuram cu sare si piper dupa gust ,dupa care le trecem prin faina si...