Mazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte.
In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se caleste usor usturoiul cu pancetta taiata fasii, cateva miniute.
Se adauga pastele, mazarea...
Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte.
In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt peste care se adauga treptat faina, amestecand bine, pana se face ca un bulgare mare auriu. Atunci...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor in unutul topit, apoi se adauga baconul fasii si ciupercile feliate. Se lasa la foc pentru 5 minute, apoi se adauga smantana si parmezanul. Se asezoneaza cu piper si sare.
Lasam sa dea cateva clocote la foc mic, amestecand continuu.
Se...
Usturoiul se toaca marunt si se pune la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, nu prea mult, aproximativ un minut. Se adauga rosiile cubulete, se amesteca bine si se acopera cu un capac.
Dupa ce sosul a clocotit cateva minute, se adauga spanacul proaspat, taiat fasii, sau pur si simplu,...
Pieptul de pui l-am taiat cubulete mici si l-am inabusit usor in tigaie, cu un strop de ulei de masline si condimentat cu cimbru, oregano, maghiran, putina sare si piper proapat rasnit.
Rosiile le-am taiat cubulete (nu le-am cojit) si le-am pus in blender, obtinand un suc proaspat de rosii, in...
Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare.
Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios,...
Carnea tocata (am avut berbec, am tocat-o eu) se amesteca bine cu toate ingredientele, tocate marunt. Pentru sos, amestecam sucul de rosii cu vinul, usturoiul si condimentele.
Pastele se fierb pe jumatate, la foc mic, pentru a nu se lipi, cam 7-8 minute, sa nu fie moi.
Le-am scos cu grija,...
Sosul: Ceapa taiata fin si carnea tocata le-am pus la inabusit cu putin ulei de masline, impreuna cu condimentele. Dupa 10 minute am adaugat ciupercile taiate felii. Am lasat la foc mic aproximativ 15 minute, apoi am adaugat usturoiul maruntit bine, 'iuteniile':D dupa gust, rosiile si pasta de...
In timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul.
Dupa ce au fiert, amestecam usor stellinele (sa nu se zdrobeasca) in compozitie, apoi rasturnam totul intr-un vas yenna uns...
Pestii se condimenteaza dupa gust si se frig pe gratar, apoi se dezoseaza si se desfac bucatele.
Pastele se fierb conform timpului mentionat pe cutie.
Sosul: Ceapa taiata fin se caleste usor in putin ulei de masline, apoi se pun rosiile, un pahar cu apa si pasta de rosii, ca sa devina mai...
Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si...
Am folosit o punga de tortellini cu ciuperci cumparata de la hipermarket, pentru care am facut sosul asa: am topit un cub de unt in tigaie, peste care am pus cam 200 g sunculita taraneasca, cu putin cimbru, sare si piper.
Cand s-a rumenit, am adaugat un borcan de 400 g smantana, la foc mic,...
Farfalle cu ricotta si pancetta
Mazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se caleste usor usturoiul cu pancetta taiata fasii, cateva miniute. Se adauga pastele, mazarea...
Makaronia Tou Fournou
Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte. In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt peste care se adauga treptat faina, amestecand bine, pana se face ca un bulgare mare auriu. Atunci...
Tagliatelle cu bacon si sos de smantana
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc usor in unutul topit, apoi se adauga baconul fasii si ciupercile feliate. Se lasa la foc pentru 5 minute, apoi se adauga smantana si parmezanul. Se asezoneaza cu piper si sare. Lasam sa dea cateva clocote la foc mic, amestecand continuu. Se...
Penne cu spanac si rosii
Usturoiul se toaca marunt si se pune la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, nu prea mult, aproximativ un minut. Se adauga rosiile cubulete, se amesteca bine si se acopera cu un capac. Dupa ce sosul a clocotit cateva minute, se adauga spanacul proaspat, taiat fasii, sau pur si simplu,...
Tagliatelle al pollo e pomodoro
Pieptul de pui l-am taiat cubulete mici si l-am inabusit usor in tigaie, cu un strop de ulei de masline si condimentat cu cimbru, oregano, maghiran, putina sare si piper proapat rasnit. Rosiile le-am taiat cubulete (nu le-am cojit) si le-am pus in blender, obtinand un suc proaspat de rosii, in...
Taitei integrali cu faina de secara
Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare. Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios,...
'Scoici' integrale umplute
Carnea tocata (am avut berbec, am tocat-o eu) se amesteca bine cu toate ingredientele, tocate marunt. Pentru sos, amestecam sucul de rosii cu vinul, usturoiul si condimentele. Pastele se fierb pe jumatate, la foc mic, pentru a nu se lipi, cam 7-8 minute, sa nu fie moi. Le-am scos cu grija,...
Spaghetti bolognese
Sosul: Ceapa taiata fin si carnea tocata le-am pus la inabusit cu putin ulei de masline, impreuna cu condimentele. Dupa 10 minute am adaugat ciupercile taiate felii. Am lasat la foc mic aproximativ 15 minute, apoi am adaugat usturoiul maruntit bine, 'iuteniile':D dupa gust, rosiile si pasta de...
Budinca cu branza si smantana
In timp ce pastele se fierb conform timpului indicat pe cutie, amestecam intr-un castron branzeturile, zaharul vanilat, smantana(din care oprim 3-4 linguri) si zaharul. Dupa ce au fiert, amestecam usor stellinele (sa nu se zdrobeasca) in compozitie, apoi rasturnam totul intr-un vas yenna uns...
GNOCCHI cu macrou si masline
Pestii se condimenteaza dupa gust si se frig pe gratar, apoi se dezoseaza si se desfac bucatele. Pastele se fierb conform timpului mentionat pe cutie. Sosul: Ceapa taiata fin se caleste usor in putin ulei de masline, apoi se pun rosiile, un pahar cu apa si pasta de rosii, ca sa devina mai...
Fusilli cu aripioare de pui
Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si...
Tortellini cu ciuperci în sos de smîntînă
Am folosit o punga de tortellini cu ciuperci cumparata de la hipermarket, pentru care am facut sosul asa: am topit un cub de unt in tigaie, peste care am pus cam 200 g sunculita taraneasca, cu putin cimbru, sare si piper. Cand s-a rumenit, am adaugat un borcan de 400 g smantana, la foc mic,...