Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs.
Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama...
Spalam legumele. Ardeii si vinetele le coacem inainte. Ceapa o calim in ulei si apa (eu nu pun foarte mult ulei ca nu imi place sa "inoate" legumele in el), apoi punem ardeiul tocat marunt. Lasam sa se inmoaie bine si adaugam rosiile. Dupa ce s-a legat bine si rosiile s-au...
Cum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru.
Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii.
Se dau rosiile prin masina si colectam sucul intr-o oala mare. Punem la foc potrivit si fierbem pana cand obtinem...
Rosiile le spalam, apoi le scoatem cotoarele.
Intr-un vas mai larg punem apa la fiert pana da in clocot si adaugam rosiile, doar cat sa le acopere cu apa. Lasam pana crapa coaja (in jur de 10-15 min). Le scoatem cu spumiera si adaugam altele pana terminam rosiile de oparit. Lasam la racit si...
Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat.
Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei).
Luam borcanele si punem otet pana la dunga de...
Verdeata
Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore, apoi se toaca fin si se ambaleaza in pungulite care se pun la congelator. Eu scot cate o pungulita si...
Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune...
Gogosari in otet
Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs. Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama...
Zacusca cu fasole verde
Spalam legumele. Ardeii si vinetele le coacem inainte. Ceapa o calim in ulei si apa (eu nu pun foarte mult ulei ca nu imi place sa "inoate" legumele in el), apoi punem ardeiul tocat marunt. Lasam sa se inmoaie bine si adaugam rosiile. Dupa ce s-a legat bine si rosiile s-au...
Cum se face sucul de rosii pentru iarna
Cum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru. Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii. Se dau rosiile prin masina si colectam sucul intr-o oala mare. Punem la foc potrivit si fierbem pana cand obtinem...
Rosii pasate pentru iarna
Rosiile le spalam, apoi le scoatem cotoarele. Intr-un vas mai larg punem apa la fiert pana da in clocot si adaugam rosiile, doar cat sa le acopere cu apa. Lasam pana crapa coaja (in jur de 10-15 min). Le scoatem cu spumiera si adaugam altele pana terminam rosiile de oparit. Lasam la racit si...
Castraveti bulgaresti reteta
Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat. Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei). Luam borcanele si punem otet pana la dunga de...
Cum sa te bucuri de savoare si pe timp de iarna
Verdeata Daca iti doresti sa pui un marar bun, un leustean in mancare il poti conserva la sfarsitul verii (august). Se spala, se alege si se pune la zvantat pe un prosop curat cateva ore, apoi se toaca fin si se ambaleaza in pungulite care se pun la congelator. Eu scot cate o pungulita si...
Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi
Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune...