Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.
Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu...
Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie impreuna cu zeama.Se amesteca totul,iar la sfarsit...
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamaie si ierburile aromatice,iar usturoiul zdrobit se pune in tava langa peste....
Macroul se curata de oase si piele,se rupe bucati si se pune intr-un castron.Marul se curata si se taie cubulete,morcovul se da pe razatoarea mica,cartofii se taie rondele,ceapa se taie julien,andiva se taie rondele,apoi se adauga totul peste peste,incusiv maslinele.Portocala se taie in...
Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva...
Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele.
Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de...
Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa să clocotească se pune sucul de rosii şi foile de dafin la fiert..Dupa ce a dat cateva clocote se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba putin,se adauga zeama de lamiae si daca va...
Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele.
Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de...
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume sau cartofi cpti.
Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se taie pe lungime(de la coada spre cap)Se obtin fileurile.
Se pune pe foc gratarul se unge cu putin ulei si cand este bine incins se aseaza pestele stropit cu zeama de lamaie si se...
Se curata si se spala pestele.
Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform...
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae.
Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul...
Salau bonne femme
Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu...
File de somn pe pat de legume si sos de smantana
Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie impreuna cu zeama.Se amesteca totul,iar la sfarsit...
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamaie si ierburile aromatice,iar usturoiul zdrobit se pune in tava langa peste....
Salata de macrou afumat
Macroul se curata de oase si piele,se rupe bucati si se pune intr-un castron.Marul se curata si se taie cubulete,morcovul se da pe razatoarea mica,cartofii se taie rondele,ceapa se taie julien,andiva se taie rondele,apoi se adauga totul peste peste,incusiv maslinele.Portocala se taie in...
Scrumbie la cuptor
Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva...
File de pangasius cu crusta de mustar
Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de...
Peşte cu sos de roşii
Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa să clocotească se pune sucul de rosii şi foile de dafin la fiert..Dupa ce a dat cateva clocote se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba putin,se adauga zeama de lamiae si daca va...
Rondele de rechin in crusta de mustar
Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de...
File de cod la gratar
Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Se serveste pestele alaturi de garnitura din legume sau cartofi cpti.
Pastrav la gratar cu legume si cus-cus
Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se taie pe lungime(de la coada spre cap)Se obtin fileurile. Se pune pe foc gratarul se unge cu putin ulei si cand este bine incins se aseaza pestele stropit cu zeama de lamaie si se...
Pastrav proaspat cu legume la cuptor
Se curata si se spala pestele. Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform...
Somon si pastrav la cuptor
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata pestilor.Se adauga vinul si se baga la cuptorul...