publicat la 28.10.2024
publicat la 30.09.2024
publicat la 23.09.2024
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Taci si inghite, varianta rapida
Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga. Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel. Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre...
Melcisori cu nuca si caramel
Intr-un vas cu apa, punem la fiert pastele. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi le scurgem si le clatim sub un jet de apa rece. Asezam pastele in doua castronele. Macinam nuca, o presaram peste paste, apoi turnam sos caramel peste ele. Sunt extrem de gustoase.
Reteta de ovaz cu lapte - Deliciul copiilor
Cum se prepara Reteta de ovaz cu lapte - Deliciul copiilor Intr-un vas, punem la fiert laptele pe foc. Adaugam fulgii de ovaz si lasam sa fiarba un pic. Fulgii se vor umfla. Adaugam grisul si amestecam continuu. Lasam sa fiarba, cand incepe sa capete consistenta, mai lasam 5 minute pe foc si...
Tocanita de cartofi si morcovei cu perisoare
Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam un praf de sare, uleiul de masline si un ou si amestecam. Adaugam orezul spalat. Amestecam bine si formam bilute de carne. Punem la fiert o oala cu 2 l de apa. Cand apa incepe sa...
Mic dejun surpriza
Curatam fructul de coaja si il taiem fasii subtiri, mai mult sau mai putin egale. Intr-o farfurie, asezam separat trei linguri cu iaurt. Taiem capacelul de la jumatatile de piersici/ caise si le pozitionam peste iaurt, in mijloc, imitand astfel forma de ou prajit. Presaram un pic de zahar...
Galuste dulci cu branzica de vaci
Punem la fiert, o cratita larga, cu apa. Intr-un castron, punem branzica de vaci. O faramitam cu o furculita si adaugam zaharul si grisul. Separat, batem cele doua oua, si le turnam peste compozitia de branza. Amestecam bine, sa se omogenizeze. Radem un pic de coaja de lamaie. Lasam...
Supa crema de legume cu crutoane
Legumele se curata si se spala. Se pun la fiert (taiate sau intregi) eu prefer intregi si se condimenteaza cu putina sare. Dupa ce au fiert, se paseaza cu blenderul si daca e cazul se mai condimenteaza cu putina sare sau lamaie. Se serveste calda cu crutoane!
Frigarui pt micul dejun
Se taie cascavalul cubulete, ardeiul se spala si se taie bucatele, painea se taie cuburi. Se ia cate un bat de frigarui si se inteapa cate un cub din fiecare, incheind cu o maslinuta. Merg la micul dejun,mai ales pt teroristi mici cum este David al meu.
Orez cu lapte de cocos
Se pune laptele la fiert. Se adauga continutul cutiei de lapte cocos si se amesteca cu o lingura de lemn pana se desface bine. Se adauga orezul spalat si se fierbe cam 20-25 min. Cand orezul este fiert, se adauga zaharul si se mai lasa la fiert cateva minute. Se toarna compozitia in...
Smiley face pt copii
Rosia se spala si se taie in doua cu taieturi oblice astfel incat sa obtinem doua jumatati diamantate. Castravetele se spala si se curata, se taie circular dar nu in felii, astfel ca sa obtinem ca un acordeon. Pozitionam cate o branzica pe jumatatile de rosii, ca sa formam ochii, una in...