Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si uleiu pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de rom apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Dupa ce omogenizam punem cate putin din...
Se curtata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii punem la scurs. Taiem ceapa in solzisori si o calim in ulei inceins, cand ceapa devine sticloasa adaugam carnaciorii taiati felii si ii prajim pentru 5-7 minute. Adaugam apoi cartofii fierti si...
Spalam bine ciupercile, le indepartam codita cu grija si le uscam cu un prosop curat.
Taiem carnea cubulete mici sau o tocam, la fel si cozile ciupercilor.
Pentru umplutura vom cali ceapa in 4-5 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam carnea. Lasam pana ce carnea se albeste si...
Mai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa ce am luat budinca de pe foc adaugam si ciocolata bucatele peste budinca fierbinte si amestecam, iar...
Se taie mozzarella in bucatele, la fel si ouale.. rossile se pot taia in jumatete sau se pot pune intregi, iar busuiocul il rupem in bucatele ( daca va plac puteti pune salata verde sau orice altceva doriti). Le asezam intr-un bol, punem si iaurtu peste ele si servim :)
Untul si zaharul se amesteca cu ajutorul unui mixer, se adauga si sarea. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga pe rand cate un ou, incorporandu-l in crema de unt.
Dupa ce am pus toate ouale si am amestecat bine, adaugam esenta apoi faina impreuna cu praful de copt si amestcam.
Le...
Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si uleiu pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de rom apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Dupa ce omogenizam punem cate putin din...
Cartofi taranesti
Se curtata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii punem la scurs. Taiem ceapa in solzisori si o calim in ulei inceins, cand ceapa devine sticloasa adaugam carnaciorii taiati felii si ii prajim pentru 5-7 minute. Adaugam apoi cartofii fierti si...
Ciuperci umplute cu carne de pui
Spalam bine ciupercile, le indepartam codita cu grija si le uscam cu un prosop curat. Taiem carnea cubulete mici sau o tocam, la fel si cozile ciupercilor. Pentru umplutura vom cali ceapa in 4-5 linguri de ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam carnea. Lasam pana ce carnea se albeste si...
Prajitura in straturi cu blat Oreo
Mai intai pregatim budinca pt a avea timp sa se racasca. O pregatim conform indicatiilor de pe ambalaj, doar ca e obicei la 2 plicuri avem nevoie de 1l de lapte, dar noi vom pune doar 700 ml. Dupa ce am luat budinca de pe foc adaugam si ciocolata bucatele peste budinca fierbinte si amestecam, iar...
Salata Dely
Se taie mozzarella in bucatele, la fel si ouale.. rossile se pot taia in jumatete sau se pot pune intregi, iar busuiocul il rupem in bucatele ( daca va plac puteti pune salata verde sau orice altceva doriti). Le asezam intr-un bol, punem si iaurtu peste ele si servim :)
Briose pufoase ( sau madlene)
Untul si zaharul se amesteca cu ajutorul unui mixer, se adauga si sarea. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga pe rand cate un ou, incorporandu-l in crema de unt. Dupa ce am pus toate ouale si am amestecat bine, adaugam esenta apoi faina impreuna cu praful de copt si amestcam. Le...