Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci
Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 3 linguri de rom. Se taie bucăţele...
Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul, patrunjelul radacina si telina. Punem deoparte jumatate de ceapa, pentru perisoare. Cand fierbe apa, punem...
Se taie pieptul in felii,se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul de masline. Se adauga frunzele de salvie si crenguta de rozmarin si se amesteca rapid. Se adauga carnea, se mareste un pic temperatura si se prajeste 4-5 minute pe ambele...
Se taie painea,se adauga salamul,dupa care se pune o feliuta de Miez de lapte.
Se repeta operatiunea si se decoreaza cu miez de lapte si busuioc.
Pofta buna!
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 3 linguri de rom. Se taie bucăţele...
Ciorba de perisoare din peste
Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul, patrunjelul radacina si telina. Punem deoparte jumatate de ceapa, pentru perisoare. Cand fierbe apa, punem...
Piept de pui cu salvie si rozmarin
Se taie pieptul in felii,se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga uleiul de masline. Se adauga frunzele de salvie si crenguta de rozmarin si se amesteca rapid. Se adauga carnea, se mareste un pic temperatura si se prajeste 4-5 minute pe ambele...
Turnulet cu Miez de Lapte
Se taie painea,se adauga salamul,dupa care se pune o feliuta de Miez de lapte. Se repeta operatiunea si se decoreaza cu miez de lapte si busuioc. Pofta buna!