Preparam sosul Bechamel astfel:
-Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbem sosul pana acesta se ingroasa un pic. Nu trebuie sa fie foarte gros...
Facem un aluat din care intindem o foaie cat de subtire putem si o lasam cca 20-25min la uscat. Incepem sa taiem taiteii.
Mie nu mi-au iesit asa de subtiri pe cat as fi vrut, insa pana data viitoare sper sa ma perfectionez:D.
Se pun la fiert spaghetele intr-o oala cu apa fierbinte si cu putina sare. Dupa ce sunt gata,se opreste un sfert de cana cu apa in care au fiert iar restul de apa se pastreaza in alt vas. Se scot spaghetele, se clatesc cu apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si se lasa la scurs.
Taiem...
Fierbem spaghettele in apa cu putina sare iar dupa ce sunt gata fierte, le lasam la scurs. Intre timp pregatim sosul.
Taiem ceapa pestisori si o calim in putin ulei. Dupa 4-5 minute adaugam si ardeiul taiat feliute subtiri. Amestecam bine. Le lasam impreuna sa se caleasca vreo 10-15 minute...
Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar intre timp ne ocupam de sos.
Taiem ceapa si afumatura marunt, pisam usturoiul, apoi le punem la calit impreuna. Dupa ce sunt gata, adaugam apa, pasta de tomate, condimentele si lasam sa mai dea impreuna cateva clocote.
La sfarsit, adaugam...
Fierbem spaghetele in apa cu putina sare, apoi le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Intre timp, facem chiftelutele.
-Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.
-Se formeaza...
-Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar in timp ce se fierb, preparam sosul.
-Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in 3 linguri de ulei. Adaugam branza topita si sunca presata. Amestecam bine pana toata branza se topeste. Spre sfarsit, adaugam ardeiul taiat...
-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute.
-Intre timp, se...
-Taiem pieptul de pui feliute cat mai subtiri. -Taiem ceapa marunt,ardeiul feliute lungi si subtiri iar ciupercile feliute. -Caleste ceapa+usturoiul pisat, adaugi ardeiul si ciupercile si mai lasi pe foc aproximativ 4 minute. -Pune feliutele de piept de pui si mai lasa cateva minute pe foc....
Cannelloni cu carne
Preparam sosul Bechamel astfel: -Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbem sosul pana acesta se ingroasa un pic. Nu trebuie sa fie foarte gros...
Taitei de casa
Facem un aluat din care intindem o foaie cat de subtire putem si o lasam cca 20-25min la uscat. Incepem sa taiem taiteii. Mie nu mi-au iesit asa de subtiri pe cat as fi vrut, insa pana data viitoare sper sa ma perfectionez:D.
Paste Carbonara
Se pun la fiert spaghetele intr-o oala cu apa fierbinte si cu putina sare. Dupa ce sunt gata,se opreste un sfert de cana cu apa in care au fiert iar restul de apa se pastreaza in alt vas. Se scot spaghetele, se clatesc cu apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele si se lasa la scurs. Taiem...
Spaghetti cu pui si ardei
Fierbem spaghettele in apa cu putina sare iar dupa ce sunt gata fierte, le lasam la scurs. Intre timp pregatim sosul. Taiem ceapa pestisori si o calim in putin ulei. Dupa 4-5 minute adaugam si ardeiul taiat feliute subtiri. Amestecam bine. Le lasam impreuna sa se caleasca vreo 10-15 minute...
Spaghetti cu afumatura
Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar intre timp ne ocupam de sos. Taiem ceapa si afumatura marunt, pisam usturoiul, apoi le punem la calit impreuna. Dupa ce sunt gata, adaugam apa, pasta de tomate, condimentele si lasam sa mai dea impreuna cateva clocote. La sfarsit, adaugam...
Spaghetti cu chiftelute
Fierbem spaghetele in apa cu putina sare, apoi le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Intre timp, facem chiftelutele. -Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt. -Se formeaza...
Spaghetti cu branza topita
-Punem pastele la fiert in apa cu putina sare iar in timp ce se fierb, preparam sosul. -Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem marunt si o calim in 3 linguri de ulei. Adaugam branza topita si sunca presata. Amestecam bine pana toata branza se topeste. Spre sfarsit, adaugam ardeiul taiat...
Lasagna
-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute. -Intre timp, se...
Spaghette picante
-Taiem pieptul de pui feliute cat mai subtiri. -Taiem ceapa marunt,ardeiul feliute lungi si subtiri iar ciupercile feliute. -Caleste ceapa+usturoiul pisat, adaugi ardeiul si ciupercile si mai lasi pe foc aproximativ 4 minute. -Pune feliutele de piept de pui si mai lasa cateva minute pe foc....