- Se separa oale, se topeste untul, se preincalzeste cuptorul
- Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vaniliat, se adauga untul topit (sa nu fie fierbinte) si se adauga faina si laptele astfel incat sa nu formeze cocoloase.
- Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
De la...
-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si se pun in cuptor pe tava la foc mic. Ca si timp este undeva la peste 1 h (stiu, o sa va gandeti daca...
Marinarea carnii
- se unge carnea cu ulei de masline
- intr-un bol se adauga putina apa, putin vin, zeama de la o felie-doua lamaie cimbru, oregano si rozmarin.
- se adauga carnea si se pune la rece.
- in cazul pulpelor/copanelor sau chiar a pieptului, se pot lasa la marinat...
Pregatim marinata pentru fileu de peste:
- intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust.
- zeama de la o lamaie se stoarce intr-un bol, se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, se freaca putin pentru...
"Cremes Fals"
- Se separa oale, se topeste untul, se preincalzeste cuptorul - Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vaniliat, se adauga untul topit (sa nu fie fierbinte) si se adauga faina si laptele astfel incat sa nu formeze cocoloase. - Albusurile se bat spuma cu un varf de sare. De la...
Friptura de vita cu piure din cartofi copti la cuptor
-cartofii alesi cu grija (sa aiba aceiasi marime) se spala (eu i-am spalat cu un burete de vase cu partea abraziva. Ei ce sa fac, am si eu ideile mele?), se infoliaza in staniol (nu-i musai ;)) si se pun in cuptor pe tava la foc mic. Ca si timp este undeva la peste 1 h (stiu, o sa va gandeti daca...
Pui cacciatore cu paste
Marinarea carnii - se unge carnea cu ulei de masline - intr-un bol se adauga putina apa, putin vin, zeama de la o felie-doua lamaie cimbru, oregano si rozmarin. - se adauga carnea si se pune la rece. - in cazul pulpelor/copanelor sau chiar a pieptului, se pot lasa la marinat...
File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"
Pregatim marinata pentru fileu de peste: - intai fileul se spala, se curata de eventualele oase, se portioneaza in bucati dupa preferinta, se sareaza si pipereaza dupa gust. - zeama de la o lamaie se stoarce intr-un bol, se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt, se freaca putin pentru...