publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de vacuta
Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto). Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile...
Supa cu taitei pe carne de vitel
Spalam carnea si osul in mai multe ape. Curatam zarzavaturile si le spalam. Punem atat carnea cat si zarzavaturile, intr-o oala, adaugam apa cat sa le acopere cam cu o palma buna, adaugam piperul, putina sare si lasam sa fiarba. Dupa primele clocote, adunam cu o lingura, spuma de deasupra si...
Ciorba de dovlecei
Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem...
Supa de conopida
Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare, la scurs. Zarzavaturile, le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Prazul, il taiem fideluta, iar frunzele le maruntim. Intr-o oala, punem uleiul, adaugam zarzavaturile impreuna cu prazul...
Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa
Cum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa: Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o...
Ciorba de broccoli cu ciuperci
Curatam si spalam bine toate legumele. Broccoli-ul il desfacem in buchetele. Radacinoasele le dam pe razatoarea mare, ardeii ii taiem cubulete, ceapa o tocam marunt, frunzele de patrunjel le maruntim si ciupercile le feliem. Punem uleiul la incins intr-o oala, de...
Ciorba de perisoare
Pentru ciorba: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert. Intre timp pregatim...
Ciorba de burta
Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h. Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii si telina ii maruntim cu furculita. Intr-o alta oala, strecuram zeama si adaugam carnea cu...
Ciorba de salata verde
Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o taiem in bucatele. Intr-o oala de 6 L, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, usturoiul si...
Ciorba de cartofi cu smantana
Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam sunca si prajim putin pentru aroma, punem legumele si carnea, dinstuim cam 15’, dupa care...
Ciorbita bogata de aripi de curcan
Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’. Intre timp taiem toate zarzavaturile...
Supa crema de zarzavaturi
Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Punem intr-o oala 2 L de apa, adaugam legumele, punem sare si piper si lasam sa fiarba cam 30’(pana sunt fierte). Scoatem legumele si le pasam, strecuram supa ramasa. Amestecam pasta de legume cu supa,punem mirodeniile, uleiul...