Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate...
Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam patrunjelul si le amestecam cu vanata. Adaugam zeama de...
Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul...
Budinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota.
Se desface faina in 100 ml de lapte.
Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe foc si se pune in el un plic de ceai Earl Grey. Se lasa 5-6 minute la infuzat si se scoate plicul....
Se prepara cafeaua.
Se pune laptele la fiert, cand da in cloclot se trage de pe foc si se pune intr-un pahar transparent, cam o treime din inaltimea lui.
Din restul de lapte se prepara spuma, cel mai important pas pentru a obtine o asezare in staturi a bauturii.
Spuma se produce folosind...
Se fierb 200 ml de apa.
Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus foarte putin pe fundul capacului acela micut de la esenta dr Otker si am numarat). Se dau la...
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.
Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.
Intr-un bol se bat...
Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta.
Intre timp se taie baconul felii subtiri si apoi fasii...
Din cantitatile date va iesi o paine de 400 de grame.
Apa se incalzeste usor. Intr-un vas se amesteca faina, drojdia si apa pana se formeaza o sfera. La inceput amestecati cu o paleta, iar spre final cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, dar sa nu se lipeasca de mana. Dupa ce ati format...
Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf.
Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat.
Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de...
Supa de curcan
Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate...
Salata inedita de vinete (de post)
Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam patrunjelul si le amestecam cu vanata. Adaugam zeama de...
Pizza cu ton de Florii
Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul...
Budinca Earl Grey
Budinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota. Se desface faina in 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe foc si se pune in el un plic de ceai Earl Grey. Se lasa 5-6 minute la infuzat si se scoate plicul....
Latte Macchiato fara aparat
Se prepara cafeaua. Se pune laptele la fiert, cand da in cloclot se trage de pe foc si se pune intr-un pahar transparent, cam o treime din inaltimea lui. Din restul de lapte se prepara spuma, cel mai important pas pentru a obtine o asezare in staturi a bauturii. Spuma se produce folosind...
Ciocolata calda de casa
Se fierb 200 ml de apa. Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus foarte putin pe fundul capacului acela micut de la esenta dr Otker si am numarat). Se dau la...
Ciorba alba de dovlecei
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert. Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele. Intr-un bol se bat...
Mancare de mazare cu bacon
Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta. Intre timp se taie baconul felii subtiri si apoi fasii...
Paine dietetica
Din cantitatile date va iesi o paine de 400 de grame. Apa se incalzeste usor. Intr-un vas se amesteca faina, drojdia si apa pana se formeaza o sfera. La inceput amestecati cu o paleta, iar spre final cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, dar sa nu se lipeasca de mana. Dupa ce ati format...
Prajitura de iarna
Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf. Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat. Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de...