Punem in tava in care facem prajitura cele 3 linguri de zahar si caramelizam,intindem pe toata suprafata tavii,lasam sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul ,pana se topeste zaharul apoi adaugam laptele si esenta. Punem in tava peste caramelul deja intarit si dam la cuptor pana se intareste un pic...
Incepem cu partea de jos, se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bate bine,se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala/lamaie,apoi se pune uleiul si se bate bine. La final se adauga faina (amestecata cu praful de copt) in ploaie.
Pentru partea de sus batem albusurile spuma cu un praf...
Punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot adaugam scoicile, lasam la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Clatim cu apa rece si lasam sa se scurga bine de apa.
In forma in care coacem prajitura, facem zaharul ars: punem 2 linguri de zahar si lasam sa se topeasca, sa fie maroniu,...
Prajitura cu crema de zahar ars
Punem in tava in care facem prajitura cele 3 linguri de zahar si caramelizam,intindem pe toata suprafata tavii,lasam sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul ,pana se topeste zaharul apoi adaugam laptele si esenta. Punem in tava peste caramelul deja intarit si dam la cuptor pana se intareste un pic...
Chec in 3 culori
Incepem cu partea de jos, se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bate bine,se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala/lamaie,apoi se pune uleiul si se bate bine. La final se adauga faina (amestecata cu praful de copt) in ploaie. Pentru partea de sus batem albusurile spuma cu un praf...
Scoici cu crema de zahar ars
Punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot adaugam scoicile, lasam la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Clatim cu apa rece si lasam sa se scurga bine de apa. In forma in care coacem prajitura, facem zaharul ars: punem 2 linguri de zahar si lasam sa se topeasca, sa fie maroniu,...