publicat la 07.03.2016
publicat la 15.07.2015
publicat la 22.06.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu morcov ,mar si nuci
Intr-un bol mixam ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea.Adaugam uleiul putin cite putin,morcovii rasi pe razatoarea mica,merele.Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Omogenizam bine si adaugam nucile tocate .Punem in forme de briosa trei...
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni
Tiramisu reţetă originală Bati mascarponele cu galbenusurile si zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri).Dai la rece.Bati albusurile cu un strop de sare si cu zahar tot dupa gust pina devine spuma tare.Dai la rece.Bati frisca.Amesteci bine cele 3 compozitii invirtind usor.Cam 750 gr capsuni le...
Gogoşele rapide
Se bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se iau mici bucăţi de aluat care se eliberează în ulei încins. Pe măsură ce...
Pasca cu smintina si brinza
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si esenta de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine, adaugam si smintina. Punem...
Tort by Andreea
Se pregateste tava unsa cu ulei si se pune hirtie de copt. Dupa, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar, apoi cele 2 se amesteca (albusurile se toarna peste galbenusuri ),amestecind usor cu para. Dupa...
Bounty
Intr-o cratita punem pe foc frisca si untul. Cand untul este topit adaugam faina de cocos si zaharul. Amestecati energic sa nu se formeze cocoloase, pana se absoarbe tot lichidul. Cu ajutorul mainilor formati cilindri pe care ii puneti pe o farfurie. In aceasta faza nu arata prea aspectuos...
Sfintisori
Punem faina intr-un bol ,facem o gaura in mijloc, punem drojdia cu putin lapte la inmuiat.Adaugam coaja de lamiie,zaharul,sarea,ouale batute si framintam pina se desprinde de pe bol apoi adaugam untul topit framintind inca un pic. Se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Formam...
Prajitura desteapta
Separi ouale,bati galbenusurile cu zaharul,adaugi untul topit dar racit,esenta,faina si omogenizezi bine.Apoi torni laptele rece pina aluatul devine omogen.Bati spuma albusurile si le adaugi in compozitia de lapte,adaugi un pic de sare amestecind usor.Intr-o tava cu hirtie de copt torni...
Prajitura fara coacere cu nutella
Dam biscuitii,napolitanele si ciocolata pe razatoarea mica.Amestecam cu nucile sfarimate apoi lasam compozitia deoparte.Batem frisca apoi amestecam cu nutella.Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili punem compozitia de biscuiti apoi stropim cu lapte cu cafea,punem crema de nutella si deasupra...
Tort de banane
Crema: Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut se pune untul si se amesteca bine sa se topeasca.Bananele se zdrobesc,se uda cu zeama de lamiie si se...
Pancakes cu mere
Intr-un bol mare am batut cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze. Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine. Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa devina consistenta pe masura...
Bocelute cu brinzica
Intr-un bol se pune faina,sarea,zaharul si coaja de lamiie si portocala.Drojdia se dizolva in lapte caldut apoi o amestecam cu esentele si turnam usor peste faina.Adaugam si galbenusurile.Framintam ,apoi adaugam untul topit si lasam la crescut aluatul.In acest timp pregatind brinza. Intr-un...