publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Omleta cu fulgi de porumb si lapte
Batem ouăle cu un praf de sare și laptele. Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem compozitia în tigaie. Lăsăm sa se rumenească 2 -3 min, întoarcem omleta pe partea cealaltă,...
Aperitiv pateuri cu branza sarata
Dam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate. Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si iaurtul. Punem branza pe fiecare patrat, pliem si cu o furculita unim marginile. ...
Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Punem uleiul la incins. Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam. Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe ambele părți, la foc mic. Pofta buna!
Cornuri cu branza si cascaval
Punem faina cernuta intr-un bol. Adăugăm sarea,drojdia si amestecam. Topim untul. Punem peste faina oul, smantana si branza rasa. Omogenizam totul si adaugam treptat laptele caldut. La sfarsit, adaugam untul topit si framantam un aluat elastic si nelipicios. Lasam...
Omleta cu urda
Batem ouale. Adăugăm urda si omogenizam. Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul este incins punem ouale. Lasam 2 min si intoarcem omleta. O mai lăsăm cca. 1 min . Punem omleta pe o farfurie si o sevim alaturi de ce dorim. Pofta buna!
Rulada de foietaj
Dezghetam aluatul. Dam drumul la cuptor. Indindem putin aluatul de foietaj, îl tăiem in doua. Luam o foaie, indindem ketchup, punem salamul de luat,cârnații si cascavalul ras si rulam. Procedam la fel si cu cealalta foaie. Batem un ou cu puțin lapte si...
Fursecuri cu mac si telemea
Dam drumul la cuptor. Intr-un castron punem făina, untul taiat si restul ingredientelor. Framantam pana obținem un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si taiem dreptungiuri. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si îi coacem 15 min sau...
Icre de fasole
Fasolea se pune la inmuiat 2-3 ore,apoi se fierbe si se lasa la racit. Legumele se curata,ceapa si usturoiul se taie iar radacinoasele se dau pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si usturoiul,se calesc putin apoi se pun si radacinoasele,sucul de rosii...
Mamaliga fiarta
Apa se pune la fiert cu sare. Inainte de a da in clocot se presara foarte fin o mana de malai,amestecand sa nu se faca cocoloase si se lasa sa fiarba 5-10 min pana dispare spuma alba care se face deasupra. Atunci se pune tot malaiul necesar. Se trece facaletul prin mijloc si se lasa sa fiarba cca...
Salata de conopida
Conopida se pune la fiert in apa clocotita cu sare desfacuta in bucati mici. Dupa ce a fiert se trece sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se pune apoi conopida intr-un bol si se paseaza. Pana se raceste complet conopida se prepara maioneza;intr-o cana inalta se pun toate si se...
Orez cu legume
Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o craticioara se pune uleiul cu un cub de unt si cand incepe sa sfaraie se adauga legumele, orezul,sarea pasta de rosii si apa. Se lasa pe foc pana scade, se adauga verdeata si se mai lasa 2 min pe foc. Se stinge focul si se pune cubul de unt...