Se fierb cartofii in apa cu sare. Se condimenteaza medalioanele de peste cu sare, piper si rozmarin. Se frige pestele pe ambele parti. Se serveste cu unt, lamaie, patrunjel si un pahar de vin la lumina lumanarii.
Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .
Apoi se pregateste pestele:...
Se pregateste pestele, se curata morcovii si se taie rondele. Se aseaza intr-un vas de yena morcovii taiati impreuna cu pestele. Apoi se amesteca cu restul de ingrediente : condimentele, uleiul, vinul, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se acopera vasul cu un capac si se da la cuptorul...
Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la o lamaie, tot mararul tocat si 1/4 din patrunjelul tocat plus 2 linguri de ulei de masline Se adauga...
Medalioane de peste la gratar
Se fierb cartofii in apa cu sare. Se condimenteaza medalioanele de peste cu sare, piper si rozmarin. Se frige pestele pe ambele parti. Se serveste cu unt, lamaie, patrunjel si un pahar de vin la lumina lumanarii.
File de peste cu legume in unt
Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) . Apoi se pregateste pestele:...
Peste alb cu garnitura de morcovi
Se pregateste pestele, se curata morcovii si se taie rondele. Se aseaza intr-un vas de yena morcovii taiati impreuna cu pestele. Apoi se amesteca cu restul de ingrediente : condimentele, uleiul, vinul, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se acopera vasul cu un capac si se da la cuptorul...
Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar
Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la o lamaie, tot mararul tocat si 1/4 din patrunjelul tocat plus 2 linguri de ulei de masline Se adauga...