Separăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina amestecată cu praful de copt.
Separăm compozitia in doua, iar în una adăugăm cacaua...
Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute.
Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la...
Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se transfera intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se unge aluatul cu iaurtul grecesc, in...
Prima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar.
A doua crema: Se amesteca restul de branza de vaci cu restul de zahar, cu semintele si cu esenta de trandafir.
Se serveste in pahare...
Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de...
Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie.
Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata in urma fierberii morcovilor. Cand este gata hrisca, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare....
Se zdrobesc bananele cu furculita si se adauga untul de arahide, oul, vanilia, bicarbonatul, zaharul si sarea. Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga fulgii de ciocolata, se amesteca, apoi se pune si faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Se taie fructele cubulete, la fel si turta dulce (se poate folosi cozonac uscat, briose, etc.). Se incinge gratarul, de preferat afara, cu carbuni. Se infig pe betele de frigarui, cubuletele de turta dulce, bezelele si fructele, alternandu-le intre ele. Se pun la rumenit pana incep sa se topeasca...
Desert chec pufos cu cacao si capsuni
Separăm albusurile de galbenusuri, le mixam cu putina sare si zahar până devin spuma, adăugăm galbenusurile amestecate cu ulei la fel ca la maioneza, adăugăm zahărul vanilat si faina amestecată cu praful de copt. Separăm compozitia in doua, iar în una adăugăm cacaua...
Desert rulada cu smochine si unt de arahide
Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute. Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la...
Pizza cu iaurt si fructe de padure
Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se transfera intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se unge aluatul cu iaurtul grecesc, in...
Duo creme de capsuni si branza de vaci
Prima crema: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele apoi se blendeaza si se amesteca cu 300 g de branza de vaci si jumatate din cantitatea de zahar. A doua crema: Se amesteca restul de branza de vaci cu restul de zahar, cu semintele si cu esenta de trandafir. Se serveste in pahare...
Desert cozonac fara framantare cu crema de ciocolata
Mai intai se pregateste maiaua: se pune drojdia in laptele caldut, se adauga 6 lingurite de zahar si zaharul vanilinat si amestecam bine cu un tel, pana se dizolva drojdia. Se lasa 5-10 minute, apoi punem amestecul intrun castron mai mare, se adauga galbenusurile, untul topit si coaja de...
Desert bilute nastrusnice din hrisca si morcovi
Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie. Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata in urma fierberii morcovilor. Cand este gata hrisca, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare....
Desert cookies cu banane, unt de arahide si fulgi de ciocolata
Se zdrobesc bananele cu furculita si se adauga untul de arahide, oul, vanilia, bicarbonatul, zaharul si sarea. Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga fulgii de ciocolata, se amesteca, apoi se pune si faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Desert frigarui dulci
Se taie fructele cubulete, la fel si turta dulce (se poate folosi cozonac uscat, briose, etc.). Se incinge gratarul, de preferat afara, cu carbuni. Se infig pe betele de frigarui, cubuletele de turta dulce, bezelele si fructele, alternandu-le intre ele. Se pun la rumenit pana incep sa se topeasca...