Ardei cu urda si marar
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriCuratam ardeii de seminte si ii clatim in interior. Tocam mararul, il amestecam cu urda si condimentam dupa gust cu sare. Umplem ardeii cu urda, avand grija sa nu crape. Dam la...Citeste continuarea
Cuscus cu seminte
Postat de: Sabina in Mancaruri de postIntr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in...Citeste continuarea
Oua vopsite natural
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriPunem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Vanocka sau painea Craciunului
Postat de: Sabina in PrajituriIntr-un vas punem faina, in mijloc facem o adancitura, punem drojdia uscata si un praf de sare. Adaugam 2-3 linguri de lapte si pregatim maiaua. Lasam sa dospeasca pana isi dubleza volumul. Topim...Citeste continuarea
Omuleti de turta dulce
Postat de: Sabina in PrajituriTopim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi
Postat de: Sabina in PastravPreparare Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei...Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: Sabina in SupeCuratam toate legume, le taiem in bucatele (mai putin rosiile) si le punem la fiert impreuna cu lintea si 2 linguri ulei de masline. Cand legumele au fiert adaugam rosiile date pe razatoare si...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat
Postat de: Sabina in PorcVarza ...luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor....Citeste continuarea
Ficatei imbracati
Postat de: Sabina in PuiTaiem costita afumata sau kaiserul in felii subtirele. Ficateii de pui ii condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Luam cate o bucata de ficatel (daca este prea mare o taiem pe jumatate) si o...Citeste continuarea
Cum pastram telina
Postat de: Sabina in MuraturiPentru ca in curand vine iarna si din piata incep sa dispara verziturile (care-mi plac atat de mult) m-am gandit sa fac cateva provizii pentru ciorbite. Frunzele si tulpinitele de telina sunt...Citeste continuarea
Ciorba de fasole si costite taranesti
Postat de: Sabina in CiorbePunem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala). Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si...Citeste continuarea
Negresa cu crema de branza
Postat de: Sabina in PrajituriIntr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul, esenta de vanilie si zaharul, adaugand un praf de sare. Luam de pe foc si amestecam continuu pana se racoreste si incorporam pe rand cele doua oua....Citeste continuarea
Magiun de prune
Postat de: Sabina in Dulceata / GemSpalam prunele si le scoatem samburii. Alegem un tuci in care punem prunele si cana de apa. Lasam tuciul pe ochiul de la aragaz timp de o ora, iar apoi il introducem in cuptorul preincalzit. Avem...Citeste continuarea
Pastai iuti
Postat de: Sabina in ConserveCantitatile difera in functie de numarul de borcane pe care doriti sa le pregatiti. Curatam pastaile si taiem bucatele ardeii iuti. In borcane curate punem un strat de ardei iute iar apoi...Citeste continuarea
Branzoicutele bunicii
Postat de: Sabina in PrajituriPlamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit...Citeste continuarea
Tort de pepene galben
Postat de: Sabina in TorturiCoacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie,zaharul, un praf de sare si mixam la robot. Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se...Citeste continuarea
Supa rece cu avocado
Postat de: Sabina in SupeMixam toate ingredientele si servim rece. Decoram cu patrunjel. Pofta buna! Citeste continuarea
Inghetata de afine
Postat de: Sabina in DulciuriPunem toate ingredientele intr-un recipient cu pereti inalti. Mixam totul bine. Punem compozitia intr-un vas de inox si introducem la congelator. Dupa aproximativ trei ore, scoatem vasul si mixam...Citeste continuarea
Rosioare cu ton
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriIncepem cu tonul, desfacem cutia si scurgem bine de sucul propriu :). Sceoatem samburii de la masline si le taiem in bucatele mici. Taiem patrunjelul marunt. Amestecam tonul, maslinele,...Citeste continuarea