Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos(se lasa un cotor).Mezelurile si cascavalul se taie bucati si se pune in fiecare crestatura ce doriti.Deasupra se pune cascaval sau branza si se inveleste cartoful in folie de aluminiu.Se dau la cuptor aprox 1 h...

Cartofi in doua culori la cuptor cu snitel

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2010

Cartofii se fierb 10 min impreuna cu morcovii taiati cubulete,in apa cu sare,se scot se pun in tava,se adauga peste 3 lg de ulei,sare,piper si se lasa la cuptor pana se inmoaie.Se servesc langa un snitel si sos de maioneza si ketchup. pofta buna!

Tortilla cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt, sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta....

Cartofi rantaliti

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2010

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.Potrivim de sare .Sunt tare buni cu muraturi in special .se pot servii ca garnitura

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare(puneti apa cat sa treaca peste ei).cand s-au fiert opriti focul si ii pisati cu ustensila speciala(de obicei las toata zeama care a ramas),adaugati smantana,uleiul,sare,piper si morcovul taiat marunt,marunt,patrunjelul si omogenizati...

Pranzul de duminica

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2010

Am facut o mamaliguta pe care am lasat-o mai moale.Pestele l-am spalat si l-am taiat bucati potrivite,le-am sarat,le-am trecut prin faina alba si le-am fript in ulei incins.Pe o farfurie am pus mamaliguta,smantana si peste.DELICIOS! POFTA BUNA!!!

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt,sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta. Se...

Cartofi la cuptor cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie rondele.Se pun in apa cu sare si se lasa la fiert apro 20 min pana se fierb putin(nu de tot).dupa ce s-au fiert se aseaza intr-o tava  impreuna cu sunca taiata bucati.Se amesteca plicul de maggi cu laptele si se  lasa 5 min,apoi se toarna peste...

Mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2010

Se pune apa la fiert cu sare,iar cand fierbe in clocot se adauga putina faina si se amesteca energic.Se mai lasa putin la fiert,apoi se mai adauga faina si tot asa pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasulu.Se rastoarna mamaliguta(daca e mai mare)sau se pune cu o lingura in farfurie si se...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2010

Batem ouale cu o lingurita de apa si mezelurile+rosia le taiem bucati mici. Intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei turnam ouale condimentate si salamul cu rosile pe care le repartizam pe toata suprafata omletei. Dupa 4-5 min intoarcem omleta pe partea cealalta si gata!!!

Cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2010

Cartofii se fierb in coaja(pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata.Se taie pe jumatate in lungime si se scobesc cu ajutorul unei lingurite ca in imagine: Mezelurile se taie in bucati marunte si se pun in tigaie cu o lingura de ulei. Cand s-au rumenit se...

Baghete crocante

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2010

Foaia de aluat se intinde cu sucitorul pe masa infainata. Se aseaza feliile de salam/sunca pe jumatate de foaie,se rade cascavalul deasupra.Partea care a ramas goala se stropeste cu apa si se acopera cu ea partea cu sunca si cascaval.Se trece cu sucitorul de cateva ori peste foaie pentru a...

Afisate 31 - 42 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]