bahna_violeta

1

Bucataras
incepator

Suceava

Bucataras din 09.08.2012

RETETE66
PRIETENI41
Retete

Tortilla cu cartofi,ardei si rosii

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2012

Am amestecat faina de grau cu malaiul si am facut un aluat de consistenta celui de clatite. Am pus clatita in tigaie. Cand s-a facut o punem intr-o farfurie. Intre timp am tocat ceapa marunt, am pus cartofii, ardeiul si rosia la prajit. In cele din urma am pus usturoiul, foarte putin piper, sare...

Prajitura cu frisca de casa si banane

In Prajituri la 17 Dec 2012

Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))). O seara...

Snitele din piept de pui cu salata de sfecla rosie

In Pui la 11 Dec 2012

Portionam pieptul de pui in felii pe care le dam pe rand prin faina, ou si pesmet. Lle condimentam cu sare si piper si le prajim in tigaie, apoi le punem pe un prosop de bucatarie. Punem sfecla la fiert, o sa dureze ceva deoarece sfecla fierbe destul de greu cam 20-30 minute,depinde cat de...

Piept de pui cu dovlecel

In Pui la 11 Dec 2012

Curatam legumele, le spalam, apoi le tocam marunt. Punem ulei intr-o tigaie la incins si punem legumele la calit. Dupa ce s-au calit punem pieptul de pui taiat cubulete, punem delikat dupa gust, eu am folosit delikat cu gust de gaina. Pofta buna si o seara frumoasa tuturor!:*

Paste din porumb cu piept de pui

In Paste la 11 Dec 2012

Punem intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa dea in clocot punem pastele si le acoperim cu un capac, le lasam, sa fiarba circa 8-10 minute. Intr-o tigaie incinsa punem untul la topit, punem ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, iar dupa aceea pieptul de pui taiat...

Chec cu lamaie glazurat

In Prajituri la 5 Dec 2012

Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...

Cartofi dulci

In Mancaruri de post la 15 Noi 2012

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Punem pirelul in farfurie, punem ceapa prajita si zaharul peste....

Turte coapte in tigaie fara ulei

In Piine la 15 Noi 2012

Pregatim coca: punem faina cernuta intr-un vas, punem laptele caldut si putina sare. O framantam bine, facem turte pe care le coacem in tigaia incinsa fara nici un strop de ulei sau pe plita.

Taitei de orez cu spanac

In Mancaruri de post la 15 Noi 2012

Punem apa la fiert, dupa ce a fiert o luam de pe foc punem taiteii de orez in apa si acoperim, lasam asa pentru 10 minutele. Punem spanacul la prajit dupa ce s-a prajit punem si taiteii de orez, condimentam cu sare,lasam, pe foc inca 5 minute si gata. Pofta buna!

Pireu de spanac

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2012

Punem spanacul la fiert ,eu am folosit spanac congelat si am avut de asteptat pana a fiert bine. Dupa ce a fiert punem o lingura de faina si un ou batut cu sare, mai lasam pe foc circa 10 minute. Eu l-am servit cu mamaliguta calda.

Piept de pui cu cartofi si samantana

In Pui la 15 Noi 2012

Pieptul de pui il taiem in 2 si il punem la cuptor condimentat cu sare si piper. Ca garnitura facem cartofi cu smantana, curatam cartofii de coaja ii taiem cubulete si ii punem la prajit. Dupa ce s-au calit un pic punem samtana si putina sare. Lasam sa se faca cartofi si dupa ii servim cu...

Mic dejun copios

In Porc la 15 Noi 2012

Mai intai punem carnaciorii la fiert in 50 ml apa, dupa ce au fiert ii intepam js ii lasam sa se prajeasca in propria grasime. Pentru pireu punem cartofii fara coaja la fiert cu un praf de sare. Dupa ce au fiert zdrobim cartofii si punem sucul ramas de la prajirea carnaciorilor ca sa aiba o...

Dovlecel copt la cuptor

In Mancaruri de post la 4 Noi 2012

Spalam si curatam dovlecelul de miez,il taiem si-l punem in tava, asezonam cu zahar si scortisoara si lasam la cuptor pana se coce bine,nu masi stiu cat exact l-am lasat la cuptor:d....il puteti servi asa sau pasat pentru o placinta cu dovlecel.

Ceai de lamaie cu miere de albine

In Bauturi la 3 Noi 2012

Se curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.O seara frumoasa tuturor!

Taitei de orez cu cotlet de porc

In Porc la 31 Oct 2012

Punem taitei de orez in apa clocotita cat sa ii acopere, dar nu pe foc, lasam asa acoperit. Intre timp prajim cotletul de porc pe care l-am taiat fasii. Cand s-a prajit destul de bine scurgem taitei de apa si ii punem peste carne. Ii mai lasam pe foc circa 10 minute la foc mic.

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 26 Oct 2012

Maioneza: Eu am ales sa fac maioneza cu zeama de lamaie pentru ca mi se pare mai putin grasa si mai gustoasa. Fierbem un ou, luam galbenusul fiert si il amestecam cu cel crud, punem o lingura de mustar dulce si amestecam cu mixerul. Treptat punem cate un pic de ulei pana se ingroas. Cand s-a...

Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie

In Prajituri la 26 Oct 2012

E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida. Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la  ultima foaie,crema si fructele. A fost...

Supa crema de cartofi si morcovi

In Supe la 26 Oct 2012

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem cubulete. Punem ulei la incalzit si cand s-a incalzit punem ceapa la calit alaturi de cartofi si morcovi. Dupa ce s-au calit binisor punem o canita de apa ca sa fiarba bine. Dupa ce a fiert o pasam cu blenderul amestecam cu supa si o punem la foc pt 5-10...

Tort de clatite cu crema de ciocolata si banane

In Torturi la 21 Oct 2012

Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 13 Oct 2012

Pentru aluat: Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...

Budinca de gris cu zmeura si mure

In Dulciuri la 13 Oct 2012

Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului. Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...

Salata de varza cu rosii

In Salate la 11 Oct 2012

Tocam varza marunt, la fel si rosiile. Punem zeama de la jumatate de lamaie, sare si ulei.

Rosie umpluta cu ou

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2012

Scobim rosia de miez si punem oul in ea. Condimentam cu sare si dam la cuptor timp de 15 minute. Un mic dejun simplu.  

Rulada cu gem de mere

In Prajituri la 11 Oct 2012

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...

Paine pufoasa cu ulei de masline

In Piine la 11 Oct 2012

Inmuiem drojdia in apa calduta, punem amestecul peste faina, punem sarea uleiul si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasam la dospit aproximativ o ora. Dupa ce a crescut frumos il punem in tava si il dam la cuptorul incins timp de 20-30 de minute. Se serveste...

Langosi cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2012

Pentru aluat:punem faina intr-un vas lasand mai multa faina pe margini si mai putina in centru , punem oul batut bine, punem drojdia inmuiata in apa calduta peste si amestecam bine ,punem sarea mai punem faina daca trebuie,framantam bine aluatul,il lasam la dospit 2-3 ore dupa preferinte,dupa...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 21 Sep 2012

Spalam orezul bine, punem orezul la foc intr-o oala, punem apa cu un deget mai sus de suprafata orezului. Punem capac si lasam la fiert fara sa ridicam capacul pt 20-30 de minute miscand doar oala din cand in cand. In timp ce fierbe curatam si tocam ceapa si o punem la calit. Punem apoi adreiul...

Salata orientala cu pasta de masline

In Salate la 16 Sep 2012

Punem cartofii intregi la fiert.Dupa ce au fiert ii curatam de pielita,ii lasam la racit dupa care ii taiem cubulete,ouale fierte le tocam marunt.Punem intr-un bol cartofii,ceapa tocata marunt,ouale,maslinele intregi si pasta de masline.Asezonam cu sare,otet si ulei de masline. Pofta buna!

Gem de mere cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 16 Sep 2012

Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.

Mini rulade cu budinca de vanilie

In Dulciuri la 16 Sep 2012

Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care  ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor. Eu am facut frigarui din fructe...

Afisate 1 - 30 din 66 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Ce-ti dicteaza ratiunea, sau ce-ti spune inima? Inca nu te-ai decis.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]