Am amestecat faina de grau cu malaiul si am facut un aluat de consistenta celui de clatite. Am pus clatita in tigaie. Cand s-a facut o punem intr-o farfurie. Intre timp am tocat ceapa marunt, am pus cartofii, ardeiul si rosia la prajit. In cele din urma am pus usturoiul, foarte putin piper, sare...
Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))).
O seara...
Portionam pieptul de pui in felii pe care le dam pe rand prin faina, ou si pesmet. Lle condimentam cu sare si piper si le prajim in tigaie, apoi le punem pe un prosop de bucatarie.
Punem sfecla la fiert, o sa dureze ceva deoarece sfecla fierbe destul de greu cam 20-30 minute,depinde cat de...
Curatam legumele, le spalam, apoi le tocam marunt. Punem ulei intr-o tigaie la incins si punem legumele la calit. Dupa ce s-au calit punem pieptul de pui taiat cubulete, punem delikat dupa gust, eu am folosit delikat cu gust de gaina.
Pofta buna si o seara frumoasa tuturor!:*
Punem intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa dea in clocot punem pastele si le acoperim cu un capac, le lasam, sa fiarba circa 8-10 minute.
Intr-o tigaie incinsa punem untul la topit, punem ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, iar dupa aceea pieptul de pui taiat...
Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Punem pirelul in farfurie, punem ceapa prajita si zaharul peste....
Pregatim coca: punem faina cernuta intr-un vas, punem laptele caldut si putina sare. O framantam bine, facem turte pe care le coacem in tigaia incinsa fara nici un strop de ulei sau pe plita.
Punem apa la fiert, dupa ce a fiert o luam de pe foc punem taiteii de orez in apa si acoperim, lasam asa pentru 10 minutele. Punem spanacul la prajit dupa ce s-a prajit punem si taiteii de orez, condimentam cu sare,lasam, pe foc inca 5 minute si gata.
Pofta buna!
Punem spanacul la fiert ,eu am folosit spanac congelat si am avut de asteptat pana a fiert bine. Dupa ce a fiert punem o lingura de faina si un ou batut cu sare, mai lasam pe foc circa 10 minute. Eu l-am servit cu mamaliguta calda.
Pieptul de pui il taiem in 2 si il punem la cuptor condimentat cu sare si piper.
Ca garnitura facem cartofi cu smantana, curatam cartofii de coaja ii taiem cubulete si ii punem la prajit. Dupa ce s-au calit un pic punem samtana si putina sare. Lasam sa se faca cartofi si dupa ii servim cu...
Mai intai punem carnaciorii la fiert in 50 ml apa, dupa ce au fiert ii intepam js ii lasam sa se prajeasca in propria grasime.
Pentru pireu punem cartofii fara coaja la fiert cu un praf de sare. Dupa ce au fiert zdrobim cartofii si punem sucul ramas de la prajirea carnaciorilor ca sa aiba o...
Spalam si curatam dovlecelul de miez,il taiem si-l punem in tava, asezonam cu zahar si scortisoara si lasam la cuptor pana se coce bine,nu masi stiu cat exact l-am lasat la cuptor:d....il puteti servi asa sau pasat pentru o placinta cu dovlecel.
Se curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.O seara frumoasa tuturor!
Punem taitei de orez in apa clocotita cat sa ii acopere, dar nu pe foc, lasam asa acoperit.
Intre timp prajim cotletul de porc pe care l-am taiat fasii. Cand s-a prajit destul de bine scurgem taitei de apa si ii punem peste carne. Ii mai lasam pe foc circa 10 minute la foc mic.
Maioneza: Eu am ales sa fac maioneza cu zeama de lamaie pentru ca mi se pare mai putin grasa si mai gustoasa. Fierbem un ou, luam galbenusul fiert si il amestecam cu cel crud, punem o lingura de mustar dulce si amestecam cu mixerul. Treptat punem cate un pic de ulei pana se ingroas. Cand s-a...
E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida.
Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la ultima foaie,crema si fructele.
A fost...
Curatam cartofii si morcovii, ii taiem cubulete. Punem ulei la incalzit si cand s-a incalzit punem ceapa la calit alaturi de cartofi si morcovi. Dupa ce s-au calit binisor punem o canita de apa ca sa fiarba bine. Dupa ce a fiert o pasam cu blenderul amestecam cu supa si o punem la foc pt 5-10...
Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...
Pentru aluat:
Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...
Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului.
Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...
Inmuiem drojdia in apa calduta, punem amestecul peste faina, punem sarea uleiul si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasam la dospit aproximativ o ora. Dupa ce a crescut frumos il punem in tava si il dam la cuptorul incins timp de 20-30 de minute.
Se serveste...
Pentru aluat:punem faina intr-un vas lasand mai multa faina pe margini si mai putina in centru , punem oul batut bine, punem drojdia inmuiata in apa calduta peste si amestecam bine ,punem sarea mai punem faina daca trebuie,framantam bine aluatul,il lasam la dospit 2-3 ore dupa preferinte,dupa...
Spalam orezul bine, punem orezul la foc intr-o oala, punem apa cu un deget mai sus de suprafata orezului. Punem capac si lasam la fiert fara sa ridicam capacul pt 20-30 de minute miscand doar oala din cand in cand. In timp ce fierbe curatam si tocam ceapa si o punem la calit. Punem apoi adreiul...
Punem cartofii intregi la fiert.Dupa ce au fiert ii curatam de pielita,ii lasam la racit dupa care ii taiem cubulete,ouale fierte le tocam marunt.Punem intr-un bol cartofii,ceapa tocata marunt,ouale,maslinele intregi si pasta de masline.Asezonam cu sare,otet si ulei de masline.
Pofta buna!
Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.
Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor.
Eu am facut frigarui din fructe...
Tortilla cu cartofi,ardei si rosii
Am amestecat faina de grau cu malaiul si am facut un aluat de consistenta celui de clatite. Am pus clatita in tigaie. Cand s-a facut o punem intr-o farfurie. Intre timp am tocat ceapa marunt, am pus cartofii, ardeiul si rosia la prajit. In cele din urma am pus usturoiul, foarte putin piper, sare...
Prajitura cu frisca de casa si banane
Mai intai am batut smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit cremoasa. Am taiat foile in doua, am pus un strat de frisca, o banana intreaga, un alt strat de blat, iar frisca si la final ultimul blat si cu asta terminand prajitura noastra"sofisticata"=)))). O seara...
Snitele din piept de pui cu salata de sfecla rosie
Portionam pieptul de pui in felii pe care le dam pe rand prin faina, ou si pesmet. Lle condimentam cu sare si piper si le prajim in tigaie, apoi le punem pe un prosop de bucatarie. Punem sfecla la fiert, o sa dureze ceva deoarece sfecla fierbe destul de greu cam 20-30 minute,depinde cat de...
Piept de pui cu dovlecel
Curatam legumele, le spalam, apoi le tocam marunt. Punem ulei intr-o tigaie la incins si punem legumele la calit. Dupa ce s-au calit punem pieptul de pui taiat cubulete, punem delikat dupa gust, eu am folosit delikat cu gust de gaina. Pofta buna si o seara frumoasa tuturor!:*
Paste din porumb cu piept de pui
Punem intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe sa dea in clocot punem pastele si le acoperim cu un capac, le lasam, sa fiarba circa 8-10 minute. Intr-o tigaie incinsa punem untul la topit, punem ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin, iar dupa aceea pieptul de pui taiat...
Chec cu lamaie glazurat
Se mixeaza albusurile de ou pana se face o spuma tare, apoi punem zaharul, apoi galbenusurile si se amesteca bine. Se pune faina, praful de copt si cojile rase de la 2 lamai spalate bine. Se pune in tava tapetata cu praf de copt se da la ciptor pt 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa la...
Cartofi dulci
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Punem pirelul in farfurie, punem ceapa prajita si zaharul peste....
Turte coapte in tigaie fara ulei
Pregatim coca: punem faina cernuta intr-un vas, punem laptele caldut si putina sare. O framantam bine, facem turte pe care le coacem in tigaia incinsa fara nici un strop de ulei sau pe plita.
Taitei de orez cu spanac
Punem apa la fiert, dupa ce a fiert o luam de pe foc punem taiteii de orez in apa si acoperim, lasam asa pentru 10 minutele. Punem spanacul la prajit dupa ce s-a prajit punem si taiteii de orez, condimentam cu sare,lasam, pe foc inca 5 minute si gata. Pofta buna!
Pireu de spanac
Punem spanacul la fiert ,eu am folosit spanac congelat si am avut de asteptat pana a fiert bine. Dupa ce a fiert punem o lingura de faina si un ou batut cu sare, mai lasam pe foc circa 10 minute. Eu l-am servit cu mamaliguta calda.
Piept de pui cu cartofi si samantana
Pieptul de pui il taiem in 2 si il punem la cuptor condimentat cu sare si piper. Ca garnitura facem cartofi cu smantana, curatam cartofii de coaja ii taiem cubulete si ii punem la prajit. Dupa ce s-au calit un pic punem samtana si putina sare. Lasam sa se faca cartofi si dupa ii servim cu...
Mic dejun copios
Mai intai punem carnaciorii la fiert in 50 ml apa, dupa ce au fiert ii intepam js ii lasam sa se prajeasca in propria grasime. Pentru pireu punem cartofii fara coaja la fiert cu un praf de sare. Dupa ce au fiert zdrobim cartofii si punem sucul ramas de la prajirea carnaciorilor ca sa aiba o...
Dovlecel copt la cuptor
Spalam si curatam dovlecelul de miez,il taiem si-l punem in tava, asezonam cu zahar si scortisoara si lasam la cuptor pana se coce bine,nu masi stiu cat exact l-am lasat la cuptor:d....il puteti servi asa sau pasat pentru o placinta cu dovlecel.
Ceai de lamaie cu miere de albine
Se curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.O seara frumoasa tuturor!
Taitei de orez cu cotlet de porc
Punem taitei de orez in apa clocotita cat sa ii acopere, dar nu pe foc, lasam asa acoperit. Intre timp prajim cotletul de porc pe care l-am taiat fasii. Cand s-a prajit destul de bine scurgem taitei de apa si ii punem peste carne. Ii mai lasam pe foc circa 10 minute la foc mic.
Salata de vinete cu maioneza
Maioneza: Eu am ales sa fac maioneza cu zeama de lamaie pentru ca mi se pare mai putin grasa si mai gustoasa. Fierbem un ou, luam galbenusul fiert si il amestecam cu cel crud, punem o lingura de mustar dulce si amestecam cu mixerul. Treptat punem cate un pic de ulei pana se ingroas. Cand s-a...
Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie
E foarte simpla pentru ca toate ingredientele sunt cumparate, e o reteta rapida. Am folosit doar o foaie, pe care am taiat-o in 3, am facut crema conform instructiunilor de pe plic, am pus crema si o parte din fructele de padure am pus pana la ultima foaie,crema si fructele. A fost...
Supa crema de cartofi si morcovi
Curatam cartofii si morcovii, ii taiem cubulete. Punem ulei la incalzit si cand s-a incalzit punem ceapa la calit alaturi de cartofi si morcovi. Dupa ce s-au calit binisor punem o canita de apa ca sa fiarba bine. Dupa ce a fiert o pasam cu blenderul amestecam cu supa si o punem la foc pt 5-10...
Tort de clatite cu crema de ciocolata si banane
Punem intr-un vas faina,praful de copt laptele si esenta si le amestecam bine.Separat batem albusurile spuma,punem zaharul si batem bine,dupa care punem si galbenusurile si amestecul il punem peste amestecul de faina amestecam usor,punem la frigider pt 20-30 de minute.Dupa ce a trecut timpul...
Placinta cu mere
Pentru aluat: Amestecam faina cu drojdia si lasam 5 minute sa se odihneasca,dupa care punem oul,zaharul,esenta si o cana de apa calduta framantam bine dupa care lasam sa creasca aprox o ora. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 in bucati,luam fiecare bucata pe rand si facem o foaie...
Budinca de gris cu zmeura si mure
Mai intai punem laptele amestecat cu zaharul pudra si esenta de vanilie la fiert ,cand incepe sa fiarba punem grisul amestecand incontinuu pana se ingroasa compozitia,ne dam seama cand este gata atunci gand grisul se desprinde de pereti vasului. Luam pe pe foc punem zmeura si murele si...
Salata de varza cu rosii
Tocam varza marunt, la fel si rosiile. Punem zeama de la jumatate de lamaie, sare si ulei.
Rosie umpluta cu ou
Scobim rosia de miez si punem oul in ea. Condimentam cu sare si dam la cuptor timp de 15 minute. Un mic dejun simplu.
Rulada cu gem de mere
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, punem peste zaharul si batem bine. Punem galbenusurile, punem faina si praful de copt, dupa esenta si cele 2 linguri de cacao. Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor timp de 15-20 de minute. Dupa ce este gata...
Paine pufoasa cu ulei de masline
Inmuiem drojdia in apa calduta, punem amestecul peste faina, punem sarea uleiul si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasam la dospit aproximativ o ora. Dupa ce a crescut frumos il punem in tava si il dam la cuptorul incins timp de 20-30 de minute. Se serveste...
Langosi cu cartofi si cascaval
Pentru aluat:punem faina intr-un vas lasand mai multa faina pe margini si mai putina in centru , punem oul batut bine, punem drojdia inmuiata in apa calduta peste si amestecam bine ,punem sarea mai punem faina daca trebuie,framantam bine aluatul,il lasam la dospit 2-3 ore dupa preferinte,dupa...
Orez cu legume
Spalam orezul bine, punem orezul la foc intr-o oala, punem apa cu un deget mai sus de suprafata orezului. Punem capac si lasam la fiert fara sa ridicam capacul pt 20-30 de minute miscand doar oala din cand in cand. In timp ce fierbe curatam si tocam ceapa si o punem la calit. Punem apoi adreiul...
Salata orientala cu pasta de masline
Punem cartofii intregi la fiert.Dupa ce au fiert ii curatam de pielita,ii lasam la racit dupa care ii taiem cubulete,ouale fierte le tocam marunt.Punem intr-un bol cartofii,ceapa tocata marunt,ouale,maslinele intregi si pasta de masline.Asezonam cu sare,otet si ulei de masline. Pofta buna!
Gem de mere cu scortisoara
Spalam mere si le dam pe razatoare ,le punem in oala cu zaharul si 2 lingurite de scortisoara macinata,lasam pe foc cam 50-60 de minute,pana se leaga compozitia.
Mini rulade cu budinca de vanilie
Facem mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic.O lasam putin la racit dupa care ne ocupam de aluat,il taiem in patratele medii,le umplem cu budinca si le dam la cuptor pana se rumenesc usor.Foarte bune pentru un platou dulce,pe placul tuturor. Eu am facut frigarui din fructe...