publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
publicat la 08.01.2015
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza taraneasca cu piept de pui
Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun...
Paine de casa
Am pus faina intr-un castron, am adaugat sarea, zaharul si drojdia proaspata si am facut o maia cu apa calda pe care am acoperit-o si am lasat-o sa creasca 10 minute. Apoi se framanta bine adaugand dupa caz apa, daca mai este necesar ( depinde de faina) Catre final se adauga uleiul, se mai...
Bruschete romanesti xxl
Se prajesc feliile de pine (cit se doreste )apoi se freaca cu cateii de usturoi . Intr-un castronel se pune putin ulei de masline, potrivim de sare (nu mult ),putina boia (pentru culoare ). Amestecam bine si cu o pensula de silicon ungem fiecare felie Bruschetele sunt gata pentru a fi...
Pizza Calzone
Intr-un castron am pus faina, am facut un cuib in ea, apoi am adaugat sarea, drojdia, zaharul si putina apa calda. Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 minute. Apoi am adaugat si uleiul, restul de apa calduta si am framintat pina am obtinut un aluat elastic bun de intins. Am acoperit...
Pizza vegetariana
Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se adauga sarea, zaharul, drojdia si apa calduta. Se face o maia si se lasa sa creasca 10 minute. Apoi adaugam uleiul si apa calda atit cit sa framintam un aluat usor elastic sa-l putem intinde. Lasam la crescut, apoi intr-o tava tapetata cu...
Pizza cu carnati de casa
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, apoi am adaugat sarea, uleiul, zaharul si drojdia peste care am pus un pahar de apa calduta. Am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca, dupa care am framintat bine adaugind apa calduta, atit cit primeste faina si aluatul sa poata fi...
Pizza
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea am adaugat sarea,zaharul si drojdia apoi putina apa calduta . Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 min. dupa care am adaugat si uleiul si am framintat bine ,adaugind apa calduta atit cit primeste faina si aluatul sa fie suficient...
Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte
Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in mijloc ,apoi am adaugat zaharul,sarea ,drojdia si apa calda. Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 min ,dupa care am adaugat uleiul si am framintat un aluat sa nu fie nici prea tare nici prea moale sa fie ca...
Pizza cu carnat si telemea Delaco
Am pus faina intr-un castron ,zaharul sarea si drojdia si am adaugat apa calduta. Am facut o maia, am lasat 10 min sa creasca un picut ,apoi am adaugat uleiul si am framintat bine adaugind apa calduta cit cuprinde faina ca sa devina un aluat elastic . Am acoperit si am...
Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline
Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti...
Paine de casa
Se pune faina la temperatura camerei intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune zaharul, sarea, drojdia si un pahar de apa calda. Se amesteca bine, se face o maia si se lasa sa creasca. Apoi se framanta aluatul cu apa calda, cat sa rezulte un aluat mai virtos. Se framanta bine, bine (pana...