Vasele Zepter

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 28 Oct 2012, 13:27

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu partenerii nostri de la Zepter Romania vom deschide o serie de articole despre aceasta tehnologie foarte apreciata si vom publica impreuna retete preparate la vasele Zepter si mai multe informatii despre acestea

Capacul

Datorita inclinatiei special proiectate a capacului, aburul produs in timpul procesului de fierbere sau prajire condenseaza in centrul capacului si apoi cade sub forma de picaturi pe baza vasului.

Constructia speciala a capacului permite si formarea intre capac si vas a unui inel de vapori de apa care are rol de etansare, prevenind evaporarea unor importante elemente nutritive. 

Indicatorul termo-control

Cand acul indicator trece de inceputul zonei verzi vasul este pregatit pentru fierbere sau prajire. temperatura trebuie ulterior redusa. Constructia multistrat a peretilor si bazei vasului permite ca procesul de gatire sa continue, Acul indicator va continua sa se miste pana cand va atinge punctul ideal pentru gatit, datorita acumularii caldurii in baza acuterm-compacta.

Observatie: daca acul indicator trece in zona rosie luati imediat vasul de pe sursa de caldura.

Manerele

Manerele sunt intotdeauna reci. Constructia lor ne permite sa manevram vasul in conditii de siguranta. 

Manerele rezista la temperaturi foarte ridicate si pot fi introduse in masina de spalat vase sau in cuptor pana la 225 C, recomandam insa sa se inlature manerele de ebonita si termocontrolul cand se introduc vasele in cuptor!

Peretii

Grosimea peretilor este de exact 1 mm. Acestia se incalzesc mult mai incet comparativ cu baza. Diferenta de temperatura dintre baza acuaterma fierbinte si peretii reci asigura circulatia corespunzatoare a aerului umed si fierbinte in interiorul vasului. Grosimea peretilor permite fierberea la o temperatura constanta sub punctul de fierbere. Gatirea la temperaturi reduse asigura economisirea energiei si impiedica pierderea vitaminelor si mineralelor.

Baza acuterma

Baza acuterm-compacta a vaselor Zepter permite fierberea fara apa si prajirea fara ulei! Aceasta este cea mai importanta componenta a sistemului Zepter. Cosntructia ei multistrat, folosind metale usoare, oermite vasului sa acumuleze si sa disperseze energia precis si rapid. Caldura furnizata de sursa trece rapid si fara a-si pierde din intensitate prin baza vasului catre peretii acestuia, iar apoi se raspandeste uniform in intregul vas. Un alt avantaj: mancarea nu se lipeste de peretii sau de baza vasului!

Comentarii (38)

29.10.2012, 10:08

Gatitul in vase de calitate este o placere .

09.11.2012, 18:45

Pe linga gatitul sanatos mai pun in calcul si timpul cit stau in bucatarie.

12.11.2012, 09:14

Eu mi-le-am luat pe la inceputul anilor 90...in rate bineinteles. Si atunci se vindeau pe marci. Atunci erau destul de scumpe dar acum...cred ca te cam ustura la buzunar. Dar au si ustensile de bucatarie minunate.Un mixer in care pui deodata oul crud intreg, o lingurita cu mustar si tot uleiul si intr-un minut ai maioneza gata facuta.Sau un aparat de vidat...o minunatie. Toate, intr-adevar costa multi bani. Dar daca ai posibilitatea, zau ca merita sa ti le iei.
Sunt minunate toate vasele Zeppter

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]