Impreuna cu partenerii nostri de la Zepter Romania vom deschide o serie de articole despre aceasta tehnologie foarte apreciata si vom publica impreuna retete preparate la vasele Zepter si mai multe informatii despre acestea
Capacul
Datorita inclinatiei special proiectate a capacului, aburul produs in timpul procesului de fierbere sau prajire condenseaza in centrul capacului si apoi cade sub forma de picaturi pe baza vasului.
Constructia speciala a capacului permite si formarea intre capac si vas a unui inel de vapori de apa care are rol de etansare, prevenind evaporarea unor importante elemente nutritive.
Indicatorul termo-control
Cand acul indicator trece de inceputul zonei verzi vasul este pregatit pentru fierbere sau prajire. temperatura trebuie ulterior redusa. Constructia multistrat a peretilor si bazei vasului permite ca procesul de gatire sa continue, Acul indicator va continua sa se miste pana cand va atinge punctul ideal pentru gatit, datorita acumularii caldurii in baza acuterm-compacta.
Observatie: daca acul indicator trece in zona rosie luati imediat vasul de pe sursa de caldura.
Manerele
Manerele sunt intotdeauna reci. Constructia lor ne permite sa manevram vasul in conditii de siguranta.
Manerele rezista la temperaturi foarte ridicate si pot fi introduse in masina de spalat vase sau in cuptor pana la 225 C, recomandam insa sa se inlature manerele de ebonita si termocontrolul cand se introduc vasele in cuptor!
Peretii
Grosimea peretilor este de exact 1 mm. Acestia se incalzesc mult mai incet comparativ cu baza. Diferenta de temperatura dintre baza acuaterma fierbinte si peretii reci asigura circulatia corespunzatoare a aerului umed si fierbinte in interiorul vasului. Grosimea peretilor permite fierberea la o temperatura constanta sub punctul de fierbere. Gatirea la temperaturi reduse asigura economisirea energiei si impiedica pierderea vitaminelor si mineralelor.
Baza acuterma
Baza acuterm-compacta a vaselor Zepter permite fierberea fara apa si prajirea fara ulei! Aceasta este cea mai importanta componenta a sistemului Zepter. Cosntructia ei multistrat, folosind metale usoare, oermite vasului sa acumuleze si sa disperseze energia precis si rapid. Caldura furnizata de sursa trece rapid si fara a-si pierde din intensitate prin baza vasului catre peretii acestuia, iar apoi se raspandeste uniform in intregul vas. Un alt avantaj: mancarea nu se lipeste de peretii sau de baza vasului!