Printre alimentele care ne ajuta sa suportam cu mai multa usurinta caldura verii, pepenele rosu se afla pe prima pozitie.
Pe langa faptul ca este foarte gustos, pepenele mai este si plin de elemente nutritive, vitamine si minerale.
De exemplu, el contine o uroasa cantitate de potasiu, ce ajuta muschii si functiile sistemului nervos, mentine echilibrul electrolitic corespunzator al corpului si balanta dintre acid-alcalin in corp si scade riscul hipertensiunii arteriale.
Contine 91% apa si 6% zahar si, pelanga potasiu, este si o buna sursa de vitamina C.
Si, pentru a ne asigura ca intotdeauna il alegem pe cela mai bun si gustos, este recomandat ca atunci cand ii alegem sa tinem cont de aceste trucuri:
Forma
O forma simetrica indica faptul ca pepenele a crescut uniform si nu a pierdut apa. Asta inseamna ca pepnele va fi destul de suculent.
Aspectul
Culoarea cojii nu conteaza prea tare, in ideea ca nu e important ca ea sa fie de un verde inchis sau deschis sau dungat. Ce e mai important e ca pepenele sa nu aiba un aspect mat, deoarece acest lucru poate insemna ca a fost depozitat mult timp. Asadar, coaja trebuie sa fie lucioasa.
De asemenea, pepenele ar trebui sa aiba o pata galbena, de la locul unde acesta a stat pe pamant. Cu cat culoarea acestei pete e mai intensa, cu atat pepenele este mai copt. Nu cumparati pepenele daca pata nu exista sau daca aceasta este alba.
Codita
Atentie la codita pepenelui. Daca ea este verde si rezistenta, inseamna ca pepenele a fost cules prematur, inainte de coacere. Codita trebuie sa fie maronie si uscata.
Greutatea
Daca alegeti un pepene cu un volum mare, dar o greutate mica, atunci trebuie sa va asteptati ca el sa nu fie foarte suculent. Un pepene copt trebuie sa fie greu pentru volumul sau.
Sursa foto: housebeautiful.com
Sursa articol: adevarul.ro