Recuperează obiectele mici pierdute prin casă
Ştii vorba „caută acul în carul cu fân"! De câte ori nu ţi s-a întâmplat şi ţie să pierzi un obiect mic între franjurii unui covor pufos şi să stai zeci de minute căutându-l, câteodată fără sorţi de izbândă...
Ajungea, într-un final, în sacul aspiratorului, fără şansa de a mai fi recuperat. Nu şi dacă încerci următorul truc: pune o pânză în capătul ţevii de la aspirator, pe care să o legi cu un elastic.
Obiectul mic - un cercel, un ac... - se va opri acolo şi îl vei putea recupera uşor.
Aşa poţi recupera obiectele mici, pierdute în locuri inaccesibile sau într-un covor pufos.
Aşa nu îţi mai dă ciorba-n foc:
Nu face gătitul cât curăţenia de după. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să-ţi dea mâncarea în foc şi să murdărească tot aragazul?! Un truc util de la Zanussi constă în a pune peste oală o lingură de lemn, care previne revărsarea lichidului. Oricum, plita cu inducţie e foarte uşor de curăţat, în cazul în care ciorba a dat în foc.
Cum poţi folosi mai târziu vinul rămas în sticlă
Ţi-a mai rămas puţin vin în sticlă? Chiar dacă e puţin probabil, poţi să iei în calcul prosibilitatea şi, în acest caz, să ştii că poate fi păstrat proaspăt chiar şi după multe zile de la deschiderea sticlei. Cum? Simplu - congelat. Pune-l în cutii de gheaţă şi vei obţine cuburi de vin îngheţat, pe care le poţi folosi la mâncare, în băuturi etc.
Pizza proaspătă chiar şi a doua zi
Ce bună e pizza abia scoasă din cuptor!! Dar să ştii că, dacă ţi-a mai rămas, e la fel de bună şi a doua zi. Trebuie doar să ştii că, atunci când o reîncălzeşti în cuptorul cu microunde, e bine să pui alături şi un pahar cu apă. O face mai gustoasă şi mai fragedă
Verdeţurile se pot păstra mai mult timp dacă le pui în pahare cu apă, la frigider.
Pete de grăsime pe cămaşă? Ca să scapi sigur de ele, înainte de a o băga în maşina de spălat, aplică puţină cretă pe murdărie
O simplă bucăţică de hârtie te poate scăpa de multă mizerie în casă. Atunci când trebuie să dai o gaură în perete cu bormaşina, îndoaie o hartie şi lipeşte-o de perete. Toată murdăria se va aduna pe ea.
Îţi poţi călca hainele chiar şi când eşti gata îmbrăcat cu ele.
Placa de întins părul este bună şi pe post de fier de călcat. Spre exemplu gulerul de la cămaşă sau o cută pe care ai observat-o abia după ce te-ai îmbrăcat.
Ca să cureţi eficient cuptorul cu microunde, stoarce puţină lămâie într-un pahar cu apă şi pune-o un minut la microunde.
Apoi poţi doar să ştergi cu un burete pereţii cuptorului. Atenţie când manevrezi paharul - arde!
Sursa :easy-tips.tumblr.com
Trucuri :
- Daca s-a taiat maioneza,las-o un pic sa stea pana se ridica uleiul deasupra,apoi scurge-l.Fierbe un pic de apa si toarna incet,cate putin,exact cum se toarna uleiul si mesteca continuu.Se mai poate drege si cu o lingurita de mustar adaugata si mestecat incet.
- Daca se taie crema de unt si budinca,pune crema la bain marie si bate in continuare,cu telul.Crema se va lega frumos,isi va pastra aroma si gustul.De mentionat,pentru a nu se taia crema,untul si budinca trebuie sa fie la aceeasi temperatura.O alta varianta de a repara crema taiata este sa topesti un pic de unt si sa-l adaugi cate putin in crema, mestecand continuu.
- Aluatul de clatite nu se lipeste de tigaie daca se adauga in el un pic de ulei.
- Ciorba capata o culoare frumoasa daca se adauga un morcov dat pe razatoare si calit in ulei.
- Boiaua nu se pune niciodata pe carnea uda,inainte de preparare.Se arde si da carnii un aspect urat.Se va adauga cand mancarea e aproape gata.
- Carnea devine mai frageda daca,inaintea prepararii se unge cu ulei de masline.Pentru un plus de savoare,se freaca cu usturoi.
- Pentru a nu se intari,ficatul nu trebuie sarat inainte de a fi prajit.
- Dulceturile nu se zaharisesc daca se sterge marginea cratitei, in timp ce fierb, cu o carpa curata,muiata in apa rece.
- Nucile care se folosesc la torturi si prajituri capata un gust placut ,de alune,daca se prajesc putin in cuptor,inainte de a fi folosite.
- Pentru a obtine apa limpede de var,se stinge intr-un vas curat 250gr var cu 2-3 l apa.Dupa ce varul s-a stins,se lasa sa se limpezeasca.Varul gros se depune la fund,iar apa limpede de deasupra se foloseste pentru a pune fructele pentru dulceata.Bicarbonatul poate inlocui apa de var.La 2l de apa se pune o lingura rasa de bicarbonat.Dezavantajul este ca se distrug,astfel,vitaminele din fructe.