Rodia este un fruct bogat in vitamine si antioxidanti. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul de rodie are numeroase efecte benefice asupra fertilitatii, impotriva bolilor de inima, artrita, cancer si are efect anti-imbatranire. Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, fiind anotimpul perfect pentru a face o cura cu rodie. Se poate folosi in salate sau in diverse sosuri, in sucuri sau consumata ca atare.
Rodia se poate curata in doua moduri:
Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar fara sa le rupeti de tot. Se elimina cat mai mult din membrana alba din jurul bobitelor. Se tine apoi rodia deasupra unui bol, cu bobitele in jos si se bate bine cu ajutorul unei linguri pana cad toti samburii in castron.
Pentru a doua varianta, se procedeaza la fel ca la prima, cu mentiunea ca dupa ce se desface rodia in felii, se curata fiecare felie intr-un bol cu apa. Astfel, evitati sa va stropiti cu sucul de rodie, iar procedeul este foarte rapid. Eliminati cu ajutorul unei linguri resturile de membrana alba din apa si apoi scurgeti printr-o sita.