O intalnire reusita, cu multi copii si pizza Mickey

Postat de Bucataras in Ustensile de bucatarie pe 1 Apr 2015, 07:46

Articol pe placul a 39 bucatarasi
comenteaza
Cunoasteti desigur gustul mancarii pregatite de copiii vostri sau daca nu, e timpul sa-i luati alaturi de voi in bucatarie. Sunt momente magice, cand mainile voastre se intalnesc cu ale copiilor, iar povestile si rasetele nu se mai opresc.
Cred ca vremea mohotara de afara ma indeamna la visare si la depanat amintiri de genul “ti-aduci aminte vara trecuta?” J
Da, chiar asa, pentru ca tot visam la ea, va aduceti aminte vara trecuta? Cand am organizat atelierul de gatit pentru copii in Casuta Bucatarasilor…Ce zi relaxanta si ce voie buna a domnit la noi! 
Mi-aduc bine aminte cum am pregatit masutele, scaunelele si sortuletele copiilor, asteptandu-i cu mare emotie. Inca nu stiam cat de incantati vor fi sa-si murdareasca manutele cu aluatul de pizza, ca vor dori sa il modeleze singuri, sa decoreze singuri. “Pot eu, mami,?”… “vreau eu sa fac asta…”.
 
O adevarata incantare am simtit cu totii cand i-am vazut cum scufundau capsunelele in ciocolata si veneau sa ni le ofere: asta e pentru tine, mami!
 
Reteta de Pizza Mickey pentru atelierul copiilor
 
 Cu ce cantitati am lucrat?
-       1,7 kilograme de faina,
-       950 mililitri de apa,
-       25 grame de drojdie uscata (daca folosim drojdie proaspata atunci inmultim cu 3 cantitatea, deci 75 grame),
-       50 ml ulei de masline extravirgin si 50 grame de sare fina, eu voi folosi sare marina.
 
(Pornind de la aceste cantitati fiecare isi poate adapta acasa masa de lucru in functie de cita pizza doreste sa faca)
 
Care este modul de preparare al aluatului?
Punem faina in cuva malaxorului si adaugam drojdia uscata. Timp de 1 minut pornim malaxorul pentru a oxigena faina (va absorbi apoi apa mai bine daca facem aceasta operatiune). Intre timp amestecam apa cu uleiul, iar cind s-a terminat minutul de oxigenare incepem sa turnam lichidul in vas, peste faina. Vom turna doar 3 parti din lichid. Folosim apa rece, la 7-8 grade, pentru ca sa racim aluatul. Temperatura lui ideala este de 24-25 grade. Mai lasam citeva minute si adaugam usor, usor si ultima parte de apa. Astfel, dupa cam 10-11 minute, in cuva malaxorului vom avea un aluat omogen. 
 
Retineti: Deci, 1 minut pentru aerare faina, apoi se adauga in timp ce se amesteca 3 sferturi din apa cu ulei, lasam sa prinda omogenitate, iar dupa inca 3-4 minute punem restul de lichid. Astfel, in circa 11 minute avem un aluat omogen.
 
Tips:
-       Sarea se adauga cu 3-4 minute inainte de finalul operatiunilor. Asta pentru ca sarea sa nu "omoare" drojdia. Daca am pune sarea de la inceput, aceasta ar interactiona negativ cu drojdia pentru pizza noastra. De aceea sarea se adauga in cuva "ploaie" cu doar 4 minute inainte de finalul operatiunii. Prepararea unui aluat de pizza dureaza cam 16-17 minute in total!
 
Finalul pentru aluat:
- Punem aluatul la dospit pe masa de lucru. Cam 10 minute, pentru a se relaxa.
- il vom unge cu putin ulei de masline, iar pelicula de ulei va impiedica aerul sa intre in aluat. Se mai poate pune un prosop umed, dar nu recomandam, sau o folie ...
 
Tips:
- Facem palinele, acele bile din aluat. Este important in aceasta faza sa nu taiem aluatul cu cutitul sau orice alt obiect metalix, pentru ca-i taiem fibra. Mai bine il rupem cu mina. Apoi, asezam palina in palma inchisa si o lucram cu degetul mare
 
Ingrediente pentru ornat:
-       mozzarella data prin razatoarea mare
-       suncuta slaba
-       porumb
-       ketchup
-       masline taiate rondele
 
(orice ingredient doriti, la libera alegere)
 
Pentru a avea forma de Mickey, cei mici au taiat aluatul cu doua forme de plastic rotunde, una mai mare, alta mai mica, si au asamblat un rotund mare si doua mici (pe post de urechiuse ale lui Mickey)
 
Ei bine, atelierul a luat sfarsit, copiii au plecat impreuna cu parintii si cu cativa biscuitei pregatiti de ei drept amintire, iar noi am ramas sa facem ordine. 
 
Lucru care te poate speria uneori, dar pentru noi a fost mai simplu, caci o aveam in ajutor pe ea, MASINA DE SPALAT VASE. Ne-am organizat destul de bine, caci, pe masura ce puneam cate ceva la cuptor, aranjam farfuriile, bolurile in care am pregatit ingredientele in masina de spalat vase.
 
E prietenul meu de nadejde, v-am mai spus asta, nu-i asa? Si nu degeaba, caci e incapatoare, nu gluma si are spatii separate pentru farfurii mai mici, mai mari, la fel paharele si tacamurile isi au locul lor special. Doar le aranjezi, pui in compartimentul special pentru detergent o tableta, foarte usor de folosit, alegi programul pe care il doresti si gata!
Ce imi place mie e faptul ca poti alege intre mai multe programe, in functie de cat de murdare sunt vasele pe care vrei sa le speli. Oricum, periodic le dau si o spalare la o temperatura mai mare, pentru igienizare.
 
Intre timp copiii au modelat biscuitei de diferite forme, i-au decorat, iar noi, parintii, am mai socializat la o ceasca de cafea. 
Munca noastra a constat in a scoate primul rand de vesela din masina, treaba ce ne-a luat doar cateva minute si inca pe atat sa umplem masina din nou pentru urmatoarea tura.
Dupa care, ne-am pornit din nou la vorba…

Avantajele folosirii masinii de spalat vase    

Mulți oameni cred că spălarea manuală a vaselor îi ajută să economisească apă și energie, însă situația reală este cea opusă. O mașină de spălat vase modernă este mai economică cu până la 33% faţă de spălatul manual al aceleiaşi cantităţi de vase.
 
Consumul spălării manuale a vaselor:
 
Cantitate de apă consumată – 103 L
Energie folosită – 2.5 kWh
Detergent de vase manual: 21ml
Cost total: apa + electricitatea necesara incalzirii apei + detergent: 2.36RON
Timp alocat activității – 79 min
Consumul maşinii de spalat vase:
 

Cantitate de apă consumată–  6 litri
Energie folosită– 0.85kW
Detergent pentru masina de spalat vase: 1 tableta Finish All in 1
Cost total: apa + electricitate + detergent: 1.58RON, -33% fata de spalatul manual
Timp alocat activității de încărcare și descărcare a vaselor: 9 minute”
    
Practic, de cand ne-am luat masina de spalat vase,  aceasta este un aliat permanent in bucataria noastra. Iti ia citeva minute sa o incarci, cum se spune, iar consumul de apa si de detergent de vase scade considerabil.  Sa nu mai vorbim de timpul economisit! Masina o incarci in doar 7-9 minute si apoi ai timp liber, caci treaba o face ea!

Comentarii (10)

01.04.2015, 23:20

02.04.2015, 09:34

07.04.2015, 23:15

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]