Am plecat dis-de-dimineata cu autocarul pentru ca excursia a durat aproximativ 5 ore cu totul. Am trecut prin Orasul Larissa, am mers pana in Kalambaka unde am vizitat atelierul de icoane si am luat suveniruri la un prêt mai mic. Asteptarile mele au fost depasite de realitate, este un loc superb care merita vazut macar o data in viata. Atractiile sunt manastirile si peisajul spectaculos unde parca esti din ce in ce mai aproape de Dumnezeu.
Stancile numite meteore sunt oarecum suspendate pe marginea prapastiilor. Amintesc cateva dintre ele : Manastirea Varlaam, Metamorfosis, Russanu sau Sfantul Stefan.
Cetatea manastireasca construita intr-un peisaj pietros impunator este unica in lume si fenomenul geologic a constituit subiectul de cercetare a numerosi geologi. Acest complex de stanci provine dintr-o veche delta a unui mare fluviu care mii de ani se revarsa in ingusta parte a marii ce acoperea campul thessalian. Calugarii de aici s-au dedicat lui Dumnezeu traind in rugaciune si curatenie sufleteasca . Ei se ocupa de sculptura in lemn, lucru manual, pictura, icoane si munci agricole.
Kastraki este un sat mic, pitoresc, cuibarit in bratele unor stanci uriase care este ultimul colt al vietii lumesti. Pe o uriasa stanca se afla cuibarita o biserica intr-o pestera inaccesibila, este Sfantul Gheorghe Mandilas care si-a luat acest nume de la frumoasele baticuri colorate (ofranda credinciosilor). In fiecare an curajosii din Kastraki se catara pe stanca pentru a aprinde o lumanare la icoana sfantului si pentru a lasa un batic. Dupa cum spune traditia in pesteri existau inchisorile calugarilor pacatosi care incalcau regulile severe ale vietii monahice ortodoxe. In trecut urcarea la manastirile cele mai inalte se facea cu o scara din funie lansata de sus si o plasa de sfoara cu ajutorul careia erau ridicate provizii si bagaje.
Timpul nu este suficient pentru a te bucura din plin de priveliste si liniste asa ca daca aveti posibilitatea mergeti pe cont propriu.