Kopi Luwak este cea mai rara cafea din lume, productia limitandu-se la doar cateva tone pe an. Particularitatea ce o face atat de rara si de apreciata in restaurantele si cafenelele de lux din lumea intreaga este producerea ei. Mamiferul numit Zibeta Asiatica (Asian Civet sau Luwak) se hraneste cu fructele de cafea cele mai coapte si mai aromate. Bobul de cafea este eliminat intact de animal si este cules apoi de lucratorii de pe plantatie, care apoi il supun unui laborios proces de spalare, dezinfectare, selectie bob cu bob, macerare, uscare si apoi prajire. Studiile stiintifice arata ca in urma procesului de spalare si dezinfectare la care este supusa, cafeaua Kopi Luwak este microbiologic mai curata decat cafeaua obisnuita.
Cafeaua Kopi Luwak este puternica, echilibrata, cu arome florale si note subtile de caramel. Este mai putin amara decat cafelele obisnuite prin natura ei, fiind prajita mediu pentru a ii pastra intacta aciditatea. Din punct de vedere al calitatii, este o cafea “Specialty Grade” si nu contine defecte, boabele fiind alese individual inainte de ambalare. Kopi Luwak poate fi servita la filtru, la ibric, sau espresso.
Prepararea cafelei
Cafeaua boabe prajita Kopi Luwak Arabica este ambalata in atmosfera neutra, in pachete din folie metalizata. Acest proces special de ambalare ii mentine prospetimea timp de minim doi ani de la prajire.
Pentru a profita in mod ideal de amestecul complex de arome al delicioasei cafele Kopi Luwak, trbuie sa o degustati numai rasnita imediat inainte de utilizare. Cafeaua poate fi utilizata fie intr-un filtru de cafea, fie intr-un masina espresso de 15 bari (recomadat). Prepararea la ibric este posibila de asemenea, insa calitatea finala a cafelei este mai greu de controlat. Reteta recomandata pentru un espresso este 7-8g cafea si 30 ml apa.
Pretul este 366 lei pentru 150g.