Gateste pastele perfecte

Postat de Lau in Tipsuri pe 5 Aug 2011, 22:03

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Gateste pastele perfecte

Pastele au nevoie de mult spaţiu şi multă apă pentru a nu se lipi. Nu acoperiţi cu capac vasul în care le fierbeţi.

Pentru a fierbe pastele, se pun în apă clocotită şi se amestecă bine pentru a nu se lipi, apoi se lasă să fiarbă nederanjate.

Ca majoritatea salatelor, salata de paste va arăta mai bine şi va fi mai gustoasă dacă adăugaţi dressingul cât mai aproape de momentul servirii. Pastele fierte acţionează ca un burete, absorbind dressingul foarte rapid. Dacă adăugaţi ulei de măsline atunci când sunt răcite, nu vor mai absorbi dressingul – însă puteţi lua în considerare sfatul numai dacă nu număraţi caloriile.

Dacă adăugaţi sare la fierbere, vor avea un gust mai bun, însă nu este esenţial, mai ales dacă doriţi să ţineţi sub control consumul de sare.

Alegeţi pastele potrivite

Există în jur de 350 de specialităţi diferite de paste în Italia şi, deşi nu le găsim pe toate în super-marketurile noastre, avem totuşi de unde alege.

1 Paste din grâu integral Ca şi în cazul pâinii din grâu integral, pastele sunt preparate din făină nerafinată, având un conţinut ridicat de fibre şi un gust mai pronunţat. Va trebui să fierbeţi puţin mai mult pastele integrale decât pe cele albe.

2 Paste fără gluten Dacă aveţi intoleranţă la gluten, acum există o varietate largă de paste fără gluten. Uitaţi-vă după paste din orez, porumb sau hrişcă şi aveţi grijă să urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj, căci adesea necesită un timp mai scurt de fierbere.

3 Paste umplute Pastele umplute, proaspete sau congelate, se prepară extrem de rapid, fiind alegerea perfectă pentru cinele din cursul săptămânii. Majoritatea sunt foarte delicate, astfel că nu trebuie fierte foarte mult căci se desfac.

4 Paste uscate Majoritatea italienilor preferă pastele uscate în locul celor proaspete pentru că sunt mai uşor de depozitat, mai economice şi mai simplu de gătit. Majoritatea pastelor uscate pe care le cumpărăm sunt făcute din făină din grâu dur şi apă.

Articol preluat de pe good food.ro

Comentarii (4)

Lau

Lau
01.09.2011, 22:20

bitza

04.09.2011, 22:47

interesant articol

12.09.2011, 22:56

util si interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia