Dacă vrei să te bucuri de puterea vindecătoare a căpşunilor, atunci alege-le pe cele româneşti, chiar dacă sunt mai mici şi poate nu la fel de arătoase ca cele aduse de departe. Sunt mai parfumate şi au un conţinut mai mare de nutrienţi.
Capsunile, surse de antioxidati, mentin organismul tanar mai mult timp si-l feresc de boli degenerative de care nimeni nu-i scutit daca nu-si ia masuri sa le mai amane. De asemenea, capsunile ajuta la mentinerea glicemiei in limite normale pentru ca sunt sarace in zahar si calorii.
Căpşunile previn apariţia cancerului. Capsunile au un continut mare de antioxidanti. Studii recente au scos la iveala faptul ca oamenii care consuma alimente bogate in antioxidanti (precum capsuni, mere, varza, broccoli etc.) sunt mai ferite de bolile canceroase, iar in cazul in care le fac, au sanse mai mari de supravietuire, scrie garbo.ro.
Fibrele pe care căpşunile le contin ajuta la reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride din organism, prevenind astfel si bolile de inima si actionand ca adjuvant in hipertensiune.
Bolile oftalmologice, prevenite cu căpşuni. Capsunile contin vitamina C si complexul de vitamine B, fiind astfel o sursa foarte buna in prevenirea afectiunilor sau bolilor care pot duce la degenerarea celulara si la distrugerea vederii.
Capsunile trateaza anemia, astenia si insomnia. Capsunile asigura o buna functionare a organismului, il tonifica si il vitaminizeaza, fiind un bun tratament in lupta impotriva anemiei, asteniei si a insomniei.
Malformaţiile saricinii se previn cu căpşuni. Capsunile contin acid folic, o substanta care previne aparitia malformatiilor fatului si care contribuie la dezvoltarea sanatoasa a acestuia.
Căpsunile, adjuvant in diabet. Oamenii de stiinta au descoperit ca polifenolii pe care capsunile ii contin ajuta la echilibrarea zaharului din sange, un element foarte important pentru cei care sufera de diabet, mai ales in cazul celor care sunt dependenti de insulina. In plus, capsunile proaspete au un indice glicemic foarte mic: 25.
Consumul de căpşuni este benefic pentru ficat şi bilă. Datorita continutului lor de vitamina K, capsunile au un efect benefic asupra ficatului, ajutand in insuficienta hepatica si la afectiunile bilei.
Căpşunile tratează guta şi reumatismul. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina Harvard a scos la iveala faptul ca un consum regulat de capsuni (sau alte fructe colorate) duce la scaderea puseelor reumatice, reduce inflamatiile articulatiilor si ca actioneaza la fel ca si medicamentele pentru dureri.
Scapă de varice şi de hemoroizi cu căpşuni. Proprietatile inflamatoare ale capsunilor si efectul lor tonic asupra sistemului vascular ar tine varicele departe prin reducerea inflamatiilor si a stazelor venoase. De asemenea, tratamentul cu capsuni este foarte bun si pentru hemoroizi.
Căpşunile, benefice în intoxicaţiile tabagice şi alcoolice. Capsunile actioneaza ca tratament impotriva intoxicatiilor, ajutand la eliminarea substantelor nocive din organism (in cazul fumatorilor, cu nicotina), la repararea daunelor produse de acestea si la anihilarea dependentei.
O cură cu căpşuni poate reduce nivelul de zahăr din sânge şi poate ajuta organismul în procesul de ardere a grăsimilor. De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, capsunile dau senzatia de satietate si curata organismul de toxine.
Căpşunile revitalizează organismul. Beneficii capsuni: cancer, diabet, boli de ficat, imbratranire, cura cu capsuni. Datorita continutului lor bogat de minerale si de vitamine, capsunile revitalizeaza organismul, il refac dupa iarna, dupa perioade de stres si de activitate fizica si intelectuala intensa si intaresc sistemul imunitar.
Căpşunile, adjuvant în vindecarea rănilor şi a arsurilor. Capsunile contin o cantitate insemnata de vitamina C, o vitamina care are un rol important in grabirea procesului de vindecare a organismului, inclusiv a pielii (rani, arsuri etc.).
Sursa articol:http://cronicaromana.ro/2013/05/18/capsunile-cele-mai-gustoase-medicamente-afla-minunatele-beneficii-curative-ale-acestora/